Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkiye’de ana muhalefet lideri suikast girişimi: 1 şehit, 2 yaralı

Türkiye’de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik suikast girişiminde 1 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Şavşat’taki programını tamamlayıp belediye binasını açmak için coğrafya yapısı itibariyle oldukça zorlu karayolundan Ardanuç İlçesi’ne giderken, saat 14.00 sıralarında Yanıklı Köyü girişinde kimliği belirsiz bir gurup tarafından dağlık bölgede tepelerden konvoya ateş açıldı. Roketatarlı gurubun ağır silahlarla açtığı ilk ateşte, konvoyun güvenliğini sağlamakla görevli jandarma aracında bulunan henüz kimlikleri öğrenilemeyen 2 astsubay hafif  yaralandı ağır yaralı er ise tüm müdahaleye rağmen hastanede kurtarılamayarak şehit oldu.

Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle bir süre devam eden çatışma süresince korumaları Kemal Kılıçdaroğlu’nu güvenlik çemberine aldı. CHP konvoyu bir süre çatışmanın bitmesini beklerken Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin Valisi Muhterem İnce ile yaptığı görüşmenin ardından Şavşat’a dönme kararı aldı. Sıkı güvenlik önlemleri altında Karayolları 102’nci Şube binasına getirilen Kemal Kılıçdaroğlu, programına kaldığı yerden devam etti.

‘O CAN BU ÜLKE UĞRUNA FEDA OLSUN’
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Arnaduç’taki konuşmasında, ‘Vazgeçmeyeceğiz. Allah’ın verdiği bir can var, ‘o can bu ülke uğruna feda olsun’ diyeceğiz.’

Kılıçdaroğlu, “Ardanuç’a gelirken bir terör saldırısıyla karşı karşıya kaldık. Bir şehidimiz var, beni en çok üzen o. Keşke hiç olmasaydı. Allah rahmet eylesin, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bir şehidimizin olmasını beni en çok üzen şey oldu” dedi.

CHP lideri, “Bu teröre karşı hepimiz dik ve onurlu duracağız. Hiçbir programımı iptal etmedim, vatandaşa söz verdim, ucunda ölüm de olsa gideceğim dedim” ifadelerini kullandı.

 

ukraynahaber

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]