Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkiye’de et fiyatları tırmanınca, yatırımcı sığır çiftliğine yöneldi

Türkiye hükümetin verdiği teşviklerle yatırım kararı alan firmalara her yıl bir yenisi ekleniyor.

 

Faiz desteği, KDV muafiyeti ve sigorta priminin devletçe karşılanmasını fırsat bilen işadamları Hazine’nin yolunu tuttu. Özellikle et fiyatlarının tırmanması sebebiyle sığır çiftliği kurma talebi Hazine’ye iletildi. 1 Nisan ile 30 Nisan arasında 387 yerli yatırımcı teşvik belgesi aldı. 17,5 milyar lira sabit yatırım öngören bu belgelerle 11 bin 118 kişiye istihdam hedefleniyor.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Teşvik Belgeleri listesine göre Çorum’dan Elazığ’a, Manisa’dan Sivas’a, Balıkesir’den Şanlıurfa’ya kadar Türkiye’nin dört bir yanında firma yer alıyor. Teşviklerle yatırım yapmak için başvuran şirketler içerisinde tarım ve hayvancılık başı çekiyor. Özellikle son dönemde artan et fiyatlarında etkili olduğu belirtilen hayvan azlığını karşılamak için 29 firma sığır tesisi yapmak için destek istedi.

 

Konya’da bin adet sığır üretip günlük 480 adet soğutulmuş et üretmeyi planlıyor. Diyarbakır’da da 300 sığır yetiştirmek isteyen bir firmaya faiz desteği ile KDV muafiyetinin yanı sıra çalışanlarının 7 yıl boyunca primini devlet ödeyecek.

Nisan ayı boyunca devlet desteğiyle yatırım yapmak isteyen 21 yabancı firma da Hazine’ye müracaatta bulundu.

 

Ukrayna, Almanya, Hollanda ve ABD gibi ülkelerde faaliyet gösteren yabancı şirketler Türkiye’de yatırım yapma kararı aldı. Otel’den cips üretimine kadar birçok alanda faaliyet göstermek için vergi teşviki talep etti.

(CİHAN)

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]