Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Eğitim

Türkiye Büyükelçisi akli dengesi yerinde mi baktırmalı!

Kırgızistan Cumhurbaşkanı: Türk liselerinde çalışan öğretmenleri terörist görenler, tedavi edilmeliler!

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, ülkesinde faaliyet gösteren SAPAT eğitim kurumu öğretmenlerini terörist olarak değerlendirenlerin, gidip doktora görünmesi gerektiğini ifade ederek; aklı başında olan insanların bu öğretmenlere terörist demeyeceğini söyledi.

SAPAT OKULLARINI KAPATMADIĞIMIZDAN DOLAYI TÜRK HÜKÜMETİ BİZE KIZGIN

Türkiye’deki mevcut hükümetinin kendisine neden öfkeli olduğuna değinen Kırgız Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Türk yetkililerin kendisine SAPAT okullarını kapatma talebinde bulunduğunu, ancak bu talebi kabul etmediği belirterek: “Onların öfkesi bu yüzden. Biliyorsunuz SAPAT okullarının yüzde 35’ni hükümet bünyesine aldık. Ayrıca kurumun ismi de değiştirildi. Bu okullar bizim gururumuz, bu yüzden şimdiye kadar söyledim ve yine tekrar ediyorum okulları kapatmayacağız. Tam tersine daha çok okul açacağız. Bütçeden bu sene eğitim için ayrı ödenek ayrıldı. Kaliteli okulların sayısı çoğaltılacaktır” diyerek SAPAT okullarına bir kez daha sahip çıktı.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev

Güleni tanımadığını ve kendisiyle hiçbir zaman görüşmediğini ifade eden Atambayev, Kırgızistan’daki Türkiye Büyükelçisinin “SAPAT Okullarını Kırgızistan’da 3 bin 500 kişi destekliyor” açıklamasına da değindi.

Okulları kapatmanın söz konusu olmadığını aksine daha da sayısını arttıraklarını ifade eden, Kırgız lider Atambayev; “Önceki adı Sebat Mektepleriydi artık Sapat (Yetenek) Mektepleri oldu, Kırgız bütçesinden eğitim için yüzde 24 pay ayırdık.” diye konuştu.

Bu okullar şu anda çalışan öğretmenlerin yüzde 90-95’i Kırgız halkıdır. Herhalde Gülen’i seven bu okullardaki öğretmenlerdir. Ama bu öğretmenlerin terörist olduğunu söyleyen kişiler, tedavi görmeliler; akli dengeleri yerinde mi baktırmalılar.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev

İSTEYEN ERDOĞAN İLE İSTEYEN DE GÜLEN İLE GÖRÜŞEBİLİR

Issık Göl bölgesinin Çolpon-Ata şehrinde son yaz basın toplantısını düzenleyen Cumhurbaşkanı Atambayev, Kırgızistan’ın eski Başmüftüsü Çubak Calilov’un, ABD’de Fethullah Gülen ile yaptığı görüşmeyi de değerlendirdi. Bu görüşmenin kendisinin talebi üzerine olmadığını ifade eden Atambayev: “İsteyen Erdoğan ile isteyen de Gülen ile görüşebilir. Kimin kiminle görüşüp görüşmeyeceğine kendisi karar vermekte özgür.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Step Haber

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]