Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

Görmez, darbeyi MİT’te yemekteyken eşinden öğrenmiş

Görevinden ayrılmaya hazırlanan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in 15 Temmuz akşamı saat 22.00 sıralarında MİT'in Yenimahalle'deki merkezinde, müsteşar Hakan Fidan'la toplantıda olduğu ortaya çıktı. MİT'te olmasına rağmen Görmez'in darbe girişimini de eşinden gelen telefonla öğrendiği öne sürüldü.

Darbe girişimi gecesi tüm camilerden sabaha kadar sala okunması fikrinin Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e ait olduğu öne sürüldü.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 15 Temmuz akşamı MİT’te yaşananları, ‘O gece MİT’e gelen telefon’ başlıklı yazısında anlattı.

Selvi’nin yazısına göre, 15 Temmuz akşamı MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu’nun (SMDK) eski başkanı Muaz el-Hatib birlikte yemekteydi.

Saat 22.00 sıralarında gelen bir telefon üzerine Hakan Fidan’ın apar topar yemekten ayrıldığını belirten Selvi, Görmez ile Hatib’in ise sığınağa alındığı bilgisini paylaştı.

‘HATİCE HANIM ‘MEHMET DARBE OLUYOR’ DEDİ’

Tam o sırada Görmez’in eşinden telefon geldiğini belirten Selvi, sonrasına ilişkin şunları yazdı:

“Hatice Hanım ‘Mehmet darbe oluyor’ dedi. Bir çırpıda, İstanbul’dan Cumhurbaşkanlığı’ndaki bir görevlinin eşinin aradığını, ‘Buranın etrafını sardılar, darbe oluyor’ dediğini aktardı.

GÖRMEZ: BU İŞİ EN ÖNCE HABER ALACAK BİR YERDEYİM, ÖYLE BİR ŞEY DEMEDİLER

Görmez, MİT’te olmanın verdiği güvenle, “Ben de bu işi en önce haber alacak bir yerdeyim, onlar öyle bir şey demedi, belki terör saldırısıdır” karşılığını verdi.

…Cumhurbaşkanı’nın darbeyi Ziya enişteden öğrenmesi gibi, MİT’teki Diyanet İşleri Başkanı da darbeyi eşinden haber almış ama inanmamıştı.”

Selvi, Görmez’in MİT’e ait bir zırhlı araçla yerleşkeden ayrıldıktan sonra, camilerden salalar okunması talimatı verdiğini, ilerleyen saatlerde ulaşmayı başardığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da onay aldığını ifade etti.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]