Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Yunus Erdoğdu

Dün “fes” bugün “Hero”

Demokrasi neredesin ses ver!

Bir anekdot anlatmadan geçemeyeceğim, yıl 1994 İstanbul’a okul gezisi ile gitmiştim. İstanbul’da Sultanahmet Meydanı’nda seyyar satıcıdan bir fes satın aldım. Bordo fes turistler giyiyordu ecdat da giymişti. Büyük Osmanlı Devleti‘ne muhabbetim nedeniyle öğrenci harçlığımı fese feda ettim hem de turistik fiyata.

Neyse memleketim Şereflikoçhisar‘a döndüm. Gazete kağıdına sarılı fesi çıkartım özenle başıma koyup sokağa çıktım. Ş.Koçhisar‘ın merkezinde volta atarken iki tane sivil beni fark etti. Gel bakalım delikanlı geldim tabi mal mal mı desem saf saf mı? Takdir okurun.

– Sen şapka kanununa hilafet mi ediyorsun?

Bir anda, “Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Ders Notları” aklımda belirdi… Şapka İnkılâbı…

Yok estağfurullah abi ne haddime.

Daha sert bir ifade ile

– Başındaki ne lan!

Abi yeminle bilmiyordum bunu takmanın yasak olduğunu…

Diğer polis

– Alalım bunu merkezde ifadesini alırken anlatsın.

Abi babam yurtdışında annem korkar şimdi bırakın gidim ben bilmiyordum okulda tiyatro yapacağız diye taktım…

Neyse zar zor ikna ettim gazete kağıdına sardılar, fesi koydular koltuğumun altına postaladılar beni…

İşte bu şekilde davrananlar yüzünden; fes, sarık ve cübbe siyaseti ile başımıza Fesli Kadir ve talebesi Siyasal İslamcılar musallat oldu. İslamcı diyorum çünkü din alıp satıyorlar… Bir meslek tıpkı, “baloncu” gibi…

Dini hiç bir şekilde tasvip etmediği; hırsızlığı yücelten, yalanı alkışlayan, rüşveti mubah gören, çocuk istismarını görmeyen bu zihniyet şimdi sokakta sarıkla cübbeyle gezmenin keyfini sürüyor…

Dün bir fes ile rejimin gideceğinden korkanlar vardı…

Herhalde gelmesin diye gece gündüz “Demokrasi nöbeti” tutanlar “Hero” yazılı bir tişört ile rejiminin gideceğinden korkuyor…

Hangi demokraside masum bir tişört yazısı nedeniyle insanlar tutuklanır?

Yıllar sonra Denizli’de, ihbar üzerine polis tarafından gözaltına alınan genç de gülerek üzerinde İngilizce’de ‘kahraman’ anlamına gelen ‘Hero’ yazılı tişörtle gezdiği için gözlatına alındığını anlatacak… Neyseki 16 yaşındaki İ.A. Tişörtü 3 yıl önce aldığını ve anlamını bilmeden giydiğini söyledi. Annesi karakola tişört getirdi. İ.A. daha sonra hakkında işlem yapılmadan savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı. İşte bu gibi haberler beni fes olayına götüdü.

“HERO” TİŞÖRTLÜ PROVOKASYONU

Şimdi, AKP iktidarına yakınlığıyla bilinen DeFacto diye bir hazır giyim şirketi Türkçe ‘Kahraman’ anlamına gelen İngilizce ‘Hero’ yazılı tişört bastırmış mağazalarında satışa çıkartmış..

AKP Genel Başkanı Recep Erdoğan’a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın sanıklardan astsubay Gökhan Güçlü, üzerinde ’Hero’ yazan tişörtle duruşmaya girmişti.

Söylentilere göre bu astsubay Güçlü iktidar ile danışıklı olarak bu tişörtü giydi. Maksat da, AKP‘nin sanıklara Guantanamo’daki gibi turuncu tulum giydirip aşağılamak istemesine gerekçe oluşturmaktı. Tabi ki bunlar iddia ama gerçek kimin umurunda ki bilemiyoruz..

AKP, HEMEN ŞİFREYİ ÇÖZDÜ!

Erdoğan’ın himayesindeki Akşam Gazetesi’nin internet sitesinde yer alan haberde ‘Hero’ yazısının ‘Hoca Efendi Razı Olsun’ cümlesinin kısaltması olduğu öne sürüldü.

Bu iddiaya, Erdoğan‘a yakınlığıyla bilinen bütün medya gurubu da balıklama atladı…

Şimdi de sayısını bile bilemediğim kadar kişi polis tarafından toplanmaya başladı…

Korkum turistlerin yanlışlıkla tutuklanması…

Yunus Erdoğdu – @erdogduy

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]