Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Türkiye, taraflara Minsk barış sürecini hatırlattı

Dünyadan, "Küçük Rusya" saçmalığına tepki yağıyor

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, Ukrayna’nın Doğusundaki ayrılıkçı kesimlerin ifadelerine (Sözde, “Küçük Rusya” adında devlet kurduklarına *editör) ilişkin bir soruya cevap verdi.

Ukrayna’nın doğusundaki ayrılıkçı kesimlerin yeni bir devlet kurdukları yönündeki beyanlarını Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün ihlali olarak görüyoruz.

Bu tür beyan ve eylemlerin çözüm arayışlarını daha güç hale getirdiği açıktır.

Ukrayna’nın doğusundaki duruma ülkenin toprak bütünlüğü, egemenliği ve uluslararası hukuk çerçevesinde çözüm bulunmasından yanayız. Başta Minsk süreci olmak üzere bu amaca yönelik tüm barışçıl girişimleri desteklemeye devam ediyoruz.

İlgili tüm tarafların da bu doğrultuda hareket etmelerinin önem taşıdığını düşünüyoruz.

Hüseyin Müftüoğlu

ZAHARÇENKO’NUN, ‘MALOROSSİYA’ SAÇMALIĞI

18 Temmuz 2017 tarihinde sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti (DNR)’in lideri Aleksandr Zaharçenko yaptığı açıklamada yeni bir devlet ‘Malorossiya’ (Küçük Rusya) kuracaklarını haberi verdi. Zaharçenko açıklamada yeni devletin DNR ve LNR (Lugansk Halk Cumhuriyeti)’nin birleşmesi ile başlayıp daha sonra da tüm Ukrayna’nın onlara katılması ile kurulması hedeflendiğini söyledi.

Ayrılıkçıların planına göre yeni devletin başkenti, Donetsk’te olacak ve Ukrayna’nın başkenti Kiev de kültür merkezin olacak. Bunun yanı sıra taze devletin federatif yapısı ve iki resmi dili Rusça ve Malorusça olacak.

Öte yandan LNR’den yapılan açıklamada, Zaharçenko ile bu fikri hiç görüşmediklerini ve buna karşı oldukları bildirildi.

Zaharçenko’nun yaptığı saçma ve ahmakça açıklamalara Rusya sahip çıkmadı bütün dünyadan tepki yağdı.

Muhabir: Yunus Erdoğdu

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]