Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

Türk polisi “HERO” yazılı tişört giyen üniversitelileri topluyor

UkraynaHaber.com giymeyin diye uyarmıştı!

Türkiye’de, polis üzerinde “HERO” yazılı tişört giyen gençleri gözaltına alıyor ayrıca tişörtü satan işyerlerine baskın yapan ekipler “HERO” tişörtlerin toplatılması istendi.

Bilcek’te Türkçesi kahraman anlamına gelen üzerinde İngilizce HERO yazılı tişört giyen üniversite öğrencisi Ramazan Öztürk çarşı merkezinde gezerken polis tarafından gözaltına alındı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Seramik ve Cam Tasarımı bölümü 2. Sınıf öğrencisi Ramazan Öztürk arkadaşlarıyla beraber çarşıda gezerken tişörtündeki Hero yazısı yüzünden bir anda terörle mücadele ekipleri tarafından gözaltına alındı. Sorgusu yapılmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürülen Ramazan Öztürk’ün babası Eyüp Öztürk bu durum karşısında şaşkınlığını dile getirirken bu tişörtlerin yasak olduğunu bilmediklerini oğlunun bu tişörtü aylardan beri giydiğini kendisinin de, oğlunun da cemaat ile hiçbir alakasının olmadığını söyledi.

TUTUKLAMA TALİMATI İDDİASI

Emniyete bilgi almak ve oğlunu görmek için gittiği fakat oğlunu göstermediklerini, durumu hakkında bilgi de vermediklerini sadece bu tişörtlerin yasak olduğunu ve savcının tutuklama talimatı bulunduğunu söylediklerini iddia etti.

Bunun böyle olacağını öngören UkraynaHaber.com haber yaparak “HERO” yazılı tişört giymeyin diye vatandaşları ve tursitleri uyarmıştı!

ERZURUM’DA DA GÖZALTI

Sabah saatlerinde de Erzurum’da üzerinde “kahraman” anlamına gelen İngilizce “Hero” yazılı tişört giyen bir genç, Erzurum emniyetini alarma geçirmişti.

Üniversite öğrencisi genç gözaltına alındı.

KORKUDAN SATIŞINI DURDURDULAR

Ön tarafında ‘Hero’ yazan tişörtlerinin üreticisinin AKP’li işadamı Zeki Cemal Özen’in Defacto firmasına ait olduğu ortaya çıktı. Defacto Saray’ın paranoyak gazabından korktuğu için tişörtün satışını durdurdu.

AKP, HEMEN ŞİFREYİ ÇÖZDÜ!

Erdoğan’ın himayesindeki  Akşam Gazetesi’nin internet sitesinde yer alan haberde ‘hero’ yazısının ‘Hoca Efendi Razı Olsun’ cümlesinin kısaltması olduğu öne sürüldü.

“HERO” AKP, KURGUSU MU?

Uzmanlar, söz konusu sanığın “Hero” tişörtlü provokasyonunun, sanıklara Guantanamo’daki gibi turuncu tulum giydirip aşağılamak isteyen AKP iktidarının bir kurgusu olduğunu belirtiyor.

Avrupa Birliği (AB)’de sanıklara tek tip elbise giydirmenin insan haklarına aykırı olduğu için yasak.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]