Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Hayat

Kesilen ağacının hesabını belediye başkanından sordu

Türkiye’nin, Isparta şehrinde yaşayan 71 yaşındaki kadın, kendi elleriyle diktiği dut ağacını kestiren belediye başkanına isyan etti. Yaşlı kadın omuzladığı dut ağacıyla başkanın karşısına dikilip hesap sordu.

Isparta’nın Yalvaç İlçesi’nde yaşayan 71 yaşındaki Melahat Peker, geçen yıl diktiği dut fidanının komşuların isteği üzerine belediye tarafından kesilmesine isyan etti.

Kesilen ağacın kendisine verilmesini isteyen Melahat Peker, teslim edilen yaklaşık 2 metrelik dut ağacını sofra bezine sarıp Yalvaç Belediyesi’nin yolunu tuttu.

AĞACI BETON KALDIRIM YAPILSIN DİYE KESMİŞLER

Omzunda taşıdığı dut ağacıyla gözyaşları arasında belediyeye giden Melahat Peker, Belediye Başkanı MHP’li Halil Hilmi Tütüncü’nün makamına çıktı. Yaklaşık 5 dakikalık görüşmenin ardında dışarı çıkan Peker, başkanın tavrına da tepki gösterdi.

Komşum kaldırıma beton yapılması için belediyeye müracaat etmiş, ağaçlar var ‘kesilsin’ demiş. Bana 2 kez zabıta geldi. 5 ağacı kendi ellerimle kestim. ‘Bari bu dut ağacı kalsın’ diye rica ettim. Bir ağacı sığdıramadılar. Başkan ‘haberim yok’ deyip işin içinden sıyrıldı. Ağzımın orucu ile Ramazan ayında kaç kez geldim, görüşemedim. Kime ne zararı vardı? Belediye kendisi kaldırımlara ağaç dikmiyor mu? Kim kestiyse bu ağaç kadar ömrü olmasın.

Yaya kaldırımına ağaç dikmenin yasak olduğunu ifade eden Zabıta Müdürü Hacı Yakup Hisarardımlı iyaşlı kadına ağacı mevzuat gereği kestiklerini söyledi.
Ancak aynı ilçede geçtiğimiz hafta evinin önündeki kaldırımda bulunan 2 ıhlamur ağacını kesen kişiye Isparta Belediyesi tarafından cezai işlem uygulanırken, hakkında savcılığa da suç duyurusunda bulunulmuştu.

Kaynak: Artı Gerçek

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]