Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Ekonomi

Ruslar, Almanları aldatıp Kırım ambargosunu deldi

Avrupa merkezli tüm firmaların bu ambargoya uymalı.

Dev Alman firması Siemens Rusya’ya sattığı iki enerji türbininin yapılan anlaşmaya aykırı şekilde Kırım’a yönlendirildiği gerekçesiyle Rus enerji şirketi Technopromexport’a dava açmaya hazırlanıyor.

Siemens Rusya’da kurulan Taman enerji santralinde kullanılmak üzere satılan 4 türbinden en az 2 gaz türbininin kendi bilgileri dışında Kırım’a taşındığını savunuyor. Alman firması bu işlemi yapanlar hakkında da şikayetçi olacaklarını açıkladı.

Konuyla ilgili Kremlin’den de bir açıklama geldi. Rus makamları Kırım’ın enerji açığının kapatılması için çalışıldığını doğruladı ancak inşa halindeki santrallerde kullanılan türbinlerin Rusya’da imal edildiğini savundu.

Rusya’nın Kırım Yarımadası’nı 2014 yılında ilhak etmesinin ardından Avrupa Birliği tarafından açıklanan yaptırımlar çerçevesinde bölgeyle ticarete sınırlamalar getirilmişti.Rusya ise Kırım’ın enerji yönünden Ukrayna’ya olan bağımlılığını sonlandırmak için büyük yatırımlar yapıyor.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]