Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

Adalet Yürüyüşü İstanbul’da!

Kılıçdaroğlu, Gandi’nin rekorunu kırdı...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bundan 23 gün önce Ankara’dan başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’, İstanbul il sınırları içine ulaştı.

Adalet yürüyüşünün 23. gününde de sürdüren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu kalabalık bir kortejle İstanbul’a girdi. Kılıçdaroğlu’nu İstanbul il sınırında mehteran ekibi karşıladı. Yürüyüşe başlamadan önce yaptığı açıklamada AP’nin Türkiye kararını eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Biz herkes için adalet istiyoruz. Avrupa Birliği ile ilişkilerin askıya alınması değil, daha sağlıklı ve tutarlı sürdürülmesi gerekiyor. Bu konuda umarım, bizim adalet arayışımıza da destek vererek Türkiye ile olan ilişkilerin devamı yönünde karar alırlar” dedi.

Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü’nün 23’üncü gününde saat 12.00 sıralarında İstanbul’a girdi. Kılıçdaroğlu’nu İstanbul il sınırında mehteran ekibi karşıladı. CHP Tuzla İlçe Teşkilatı tarafından getirildiği öğrenilen mehteran takımı İzmir Marşını da çaldı.

Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul’da

KILIÇDAROĞLU’NA MEHTERANLI KARŞILAMA

Geceyi Gebze’deki Topçu Kışlası’ndaki kamp alanında geçiren Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü’nün 23’üncü gününe sabah saat 09.00’da yaptığı açıklamanın ardından başladı.

Yürüyüş tek fotoğraf karesine sığmıyor….

Bütün Kocaelilere yürekten teşekkür ediyoruz. Bize gösterdikleri ilgiden ötürü. Biz onlar için de tüm Türkiye için, 80 milyon için adalet istiyoruz ve adalet için yollara çıktık ve bu yolculuğumuz da sürecek. Bugün İstanbul’a giriyoruz. Son derece mutluyum, huzurluyum. Hiç kimsenin burnu bile kanamadan uzun bir yolu kat edip İstanbul il sınırlarına girmiş olacağız. Umarım bizi izleyen gazeteci arkadaşlarım da son derece memnunlardır. Çünkü onlar da bizimle birlikte uzun bir yolculuk yaptılar. Birlikte ayın 9’unda pazar günü bu yürüyüşümüzü tamamlamış olacağız. Ama adalet arayışımızı değil. Adalet arayışımız devam edecek.

Kemal Kılıçdaroğlu

‘AVRUPA PARLAMENTOSU’NDAN DA ADALET BEKLİYORUZ’

Kılıçdaroğlu, Avrupa Birliği ile ilişkilerin askıya alınması değil, daha sağlıklı sürdürülmesi gerektiğini söyleyerek, şöyle konuştu:”Avrupa Parlamentosu Kati Piri raporunu kabul etti. Müzakereler konusunda AB’ye üyelik konusunda Türkiye ile ilişkilerini askıya alınması yönünde bir rapor önerisi kabul edildi. Buradan Avrupa Parlamentosu’na seslenmek isterim. Biz herkes için adalet istiyoruz. Sizden de adalet istiyoruz. Türkiye sadece iktidar partisinden ibaret değil ki. Türkiye’ye bakın Adalet Yürüyüşü yapıyoruz. 10 binler var. Bir referandum yaptık. Yüzde 50’den fazlası demokrasi istiyor bu ülkenin. Dolayısıyla Avrupa Birliği ile ilişkilerin askıya alınması değil, daha sağlıklı ve tutarlı sürdürülmesi gerekiyor. Bu konuda umarım bizim adalet arayışımıza da destek vererek Türkiye ile olan ilişkilerin devamı yönünde bir karar alırlar, bu da bizi memnun eder. Çünkü adalet sadece Türkiye için değil, bütün insanlık için geçerli olan bir kavramdır. Avrupa Parlamentosu’nu da adil davranarak Türkiye ile olan ilişkileri sürdürme yönünde bir karar alır umuduyla hepinize saygılar sunuyorum”

FADİME GÖKTEPE EŞLİK ETTİ…

Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşünün ilk etabına Sanatçılar Nur Subaşı ve Sumru Yavrucuk eşlik etti. Yürüyüşe Gebze’de DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve öldürülen Gazeteci Metin Göktepe’nin annesi Fadime Göktepe de katıldı. Yürüyüşe destek verenlerle protesto edenler yol kenarında iç içe toplanıp tepkilerini gösterdi. Üst geçitlerden CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun üzerine güller atıldı. İlk etapta 5 km yüründü. Saat 10:30’da ilk mola verildi.

Molanın ardından tekrar yürüyüşe geçen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu saat 12.00 sıralarında İstanbul’a girdi. Kılıçdaroğlu’nu İstanbul il sınırında mehteran ekibi karşıladı. CHP Tuzla İlçe Teşkilatı tarafından getirildiği öğrenilen mehteran takımı İzmir Marşını da çaldı.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]