Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Saakaşvili: Gürcü bankaları Rusya’ya satıldı

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Gürcistan’daki bankaların Rusya tarafından teker teker ele geçirildiğini söyledi.

1 Mart’ta Gürcü ve Rus yetkililerin Prag’da yapacağı normalleşme süreci diyalog toplantısı öncesinde, Rusya’nın Gürcistan’daki sermayeyi elde tutmaya başladığını bildiren Saakaşvili , ülkenin önde gelen bankaların Rusya’ya satıldığını belirtti. Saakaşvili, “Gürcistan’ın en büyük bankalarından Liberty Bank, Rus Sberbank tarafından satın alındı. Şimdi de Kremlin’e çok yakın olan Alfa Bank, Gürcü TBC Bank’ı satın alıyor.

Başbakan İvanişvili’ye ait olan Cartu Bank zaten Rusya’nın öz malı. Buna ek olarak Rus Gazprombank Gürcü piyasasına girerek spekülasyon oluşturmaya başladı. Söylemek istediğim şey, ülkemize ait olan mal varlığın yüzde 60-70’i bu bankalarda bulunmaktadır. Yeni hükümet ekonominin ilerleyeceği vaadinde bulunmasına rağmen, mal varlığımız başkalarının eline geçiyor. Şimdi her şey Rusya’ya ait olacak.” ifadesini kullandı.

Saakaşvili’nin bildirisinin doğruyu yansıtmadığını iddia eden Sberbank yetkilileri ise eski Sovyet ülkeleri olan Ukrayna, Belarus ve Kazakistan’daki varlıklarını sona erdirdiklerini ve yakın vadede Gürcistan’la ilgili bir planlarının olmadığını belirtti.

MEHMET FATİH ÖZTARSU | TİFLİS – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]