Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Turizm

Ukrayna’ya kimlikle seyahatte dikkat edilecek hususlar

Yanınızda neler bulunmalı?

Ukrayna’ya kimlikle seyahatte dikkat edilecek hususlarTürkiye ile Ukrayna arasında pasaportsuz seyahat uygulaması 1 Haziran 2017 itibariyle başladı.

Yeni Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (Fotoğraf: Twitter)

İki ülke vatandaşları karşılıklı olarak yeni tip çipli kimlik kartlarını kullanarak seyahat edebilmekte ve diğerinin ülkesinde her 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizesiz kalabilmekte.

 

Immigration Card

Yeni tip çipli kimlik kartlarıyla, Ukrayna’ya seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bir örneği ekte sunulan formları (Immigration Card) uçakta veya pasaport kontrol noktalarında doldurmaları, belgeyi Ukrayna’da kaldıkları süre boyunca yanlarında taşımaları, yetkili makamlarınca sorulduğunda göstermeleri ve ülkeden ayrılırken yeni tip çipli kimlik kartlarıyla birlikte hudut görevlilerine ibraz etmeleri gerekecek.

Pasaportla seyahatlerde olduğu gibi, yeni tip çipli kimlik kartlarıyla seyahatlerde de Ukrayna hudut görevlileri Ukrayna’ya girişlerde TC vatandaşlarından aşağıdaki belgelerin ibrazını isteyebilir:

  • Gidiş-Dönüş uçak bileti
  • Otel rezervasyonu veya
  • Ukrayna noterince düzenlenmiş davet edenin kimlik bilgilerinin açıkça yer aldığı davetiye, Ukrayna’da yapılan kanun değişikliği nedeniyle artık yurt dışından çağırılacak kişiler için noter davetiyesi yeterli oluyor
  • Ülkede bulunulan süre zarfında maddi ihtiyaçların karşılanabileceği miktarda nakit para ibrazı veya Ukrayna noterince düzenlenmiş garanti mektubu (günlük en az 35 Amerikan Doları veya karşılığı konvertibl döviz)

İki ülke vatandaşlarının yeni tip çipli kimlik kartlarıyla seyahatleri yalnızca Türkiye ve Ukrayna’ya yapılacak ziyaretlerde mümkündür. Üçüncü ülkelere seyahatler için pasaport gerekecektir.

Yeni tip çipli kimlik kartlarıyla seyahat edecek kişilerin kimlik kartlarını kaybetmeleri olasılığına binaen, yanlarında fotoğraflı (soğuk damgalı ve T.C. Kimlik Numaralı) bir başka kimlik belgesi daha (sürücü belgesi, öğrenci kimliği v.s.) ihtiyaten bulundurması gerekmekte.

Kimlik kartını kaybeden kişilere Kiev Büyükelçiliği ile Odesa Başkonsolosluğu, sadece Türkiye’ye dönüşlerini için geçici pasaport veriyor.

Ukrayna’ya seyahat edecek vatandaşlarımızın yanlarında 10.000 Euro veya üzerindeki bir meblağa tekabül eden Döviz/Türk Lirası/Mücevherat/Altın bulundurmaları halinde, ülkeye girişte Ukrayna gümrük makamlarına önceden beyanda bulunmaları önem taşımaktadır. Beyan edilmeyen nakit paraya/mücevherata Ukrayna mevzuatı uyarınca el konulmakta.

Muhabir: Yunus Erdoğdu

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]