Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] Ukrayna Emniyeti: Soyuz doğal gaz hattı toprak çökmesiyle patladı

Ukrayna Emniyet Teşkilatı, 1 Ocak’ta ülkenin batısında Zakarpatya Bölgesi’nden geçen, ‘Soyuz’ doğal gaz hattındaki patlamanın nedenini ‘toprak çöküntüsü’ olarak açıkladı.

Rusya’dan Avrupa’ya doğal gaz taşıyan Soyuz hattı, 1 Ocak’ta sabah saatlerinde bilinmeyen bir nedenle patlamıştı. Ukrayna Olağanüstü Hal Servisi’ne bağlı Zakarpatya ekipleri doğalgaz hattını gün içerisinde kapatarak yangını kontrol altına almıştı. Kaza nedeniyle Rusya’dan Slovakya’ya doğalgaz tedariki durduruldu.

Yapılan araştırma sonucunda hattaki patlamanın bölgede meydana gelen 1,5 metrelik bir toprak çöküntüsünün yerin bir metre altından geçen doğalgaz hattını etkilemesi nedeniyle gerçekleştiği tespit edildi.

Dağlık alanda meydana gelen patlamada ölen ya da yaralanan olmazken, görgü tanıkları alevlerin boyunun 50 metreye kadar yükseldiğini belirtti.

Soyuz hattının kısa sürede tamir edilerek yeniden faaliyete geçmesi bekleniyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]