Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaSağlık

Ukraynalı askerler tedavi için Almanya’ya gönderiliyor

Ruslarla savaşırken yaralanan Ukraynalı asker Almanya'da tedavi ediliyor

Ukrayna’nın, doğusunda çatışmalar son günlerde artarak devam ediyor.

Sadece bugün (28 Haziran) Donbas’ta,  Saldırılarda bir Ukraynalı asker ülkesinin topraklarını korurken hayatını kaybetti, 3 asker ise yaralandı.

Devam eden şiddetli çatışmalarda yaralanan durumu ağır olan ve ülke içinde tedavisi mümkün olmayan askerler ise, Almanya’daki hastanelere sevk ediliyor.

Halihazırda Almanya’da 14 asker tedavi görüyor, terörle mücadelenin başladığı günden bu tarafa Almanya’da 88 asker tedavi edildi.

Alman Ordusu’na ait Airbus tipi MedEvac askeri hastane uçaklarıyla taşınan yaralı askerlerin Berlin Tegel Havaalanı’na ulaştıktan sonra Alman askeri hekimler tarafından muayene ediliyor.

Yaralılar bir kısmı, Federal Ordu’nun Berlin’deki hastanesinde tedavi gördü.

Yaralıların bazıları ise Hamburg, Ulm ve Koblenz’deki diğer kurumlara sevk edildi.

Berlin, daha önce de Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki olaylar sırasında yaralanan 40 kişinin tedavilerinin yapılabilmesi için Almanya’ya nakletmişti.

Bilindiği üzere Ukrayna eski Başbakanı Yuliya Timoşenko da bel fıtığı tedavisi için Başbakan Angela Merkel’in davetlisi olarak Berlin’e gitmişti.

Muhabir: Yunus Erdoğdu

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]