Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Karadeniz’de, söz sahibi artık: Ukrayna

KEİ, DÖNEM BAŞKANLIĞI UKRAYNA'YA GEÇİYOR!

Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Örgütü 36. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı, bugün İstanbul’da başladı.

KEİ dönem başkanlığını devralacak Ukrayna, delegasyonunun başında Dışişleri Bakan Yardımcısı Vadım Prıstayko bulunuyor. Türkiye’yi ise Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Ahmet Yıldız temsil ediyor.

KEİ Dönem Başkanlığını Bakan Yardımcısı Yıldız’dan devralacak Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin’in yanı sıra; Yunanistan, Moldova, Azerbaycan ve Arnavutluk’un bakan yardımcısı; Rusya, Ermenistan ve Sırbistan’ı bakanlık yetkilileri, Bulgaristan, Sırbistan ve Gürcistan ise toplantıya büyükelçilik düzeyinde iştirak ediyor.

KEİ Aile Fotoğrafı (Kaynak: Twitter)

 

DÖNEM BAŞKANLIĞI UKRAYNA’YA GEÇİYOR

Toplantı akabinde KEİ Dönem Başkanlığı devir-teslim töreni gerçekleşecek. Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin, KEİ Dönem Başkanlığını Bakan Yardımcısı Yıldız’dan devralmasıyla toplantı sona erecek.

Vadım Prıstayko

Ukrayna’nın KEİ başkanlığı “Barış, istikrar ve refaha doğru” sloganı altında geçecek.

Vadım Prıstayko

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yıldız ile KEİ Genel Sekreteri Michael Christides’in yapacağı açılış konuşmalarının ardından toplantı, basına kapalı devam edecek. Bölgesel son gelişmelerin yanı sıra KEİ’nin güncel sorunlara daha iyi yanıt verecek şekilde güçlendirilmesine ilişkin de görüş alışverişinde bulunulacak.

Bu yılın başından itibaren KEİ Dönem Başkanlığını Sırbistan’dan devralarak yürüten Türkiye, başkanlığı süresince “Sürdürülebilir Kalkınma İçin Ortaklığın Güçlendirilmesi” temasını işlemişti.

Muhabir: Yunus Erdoğdu @erdogduy

Fotoğraflar: Twitter

 

toplantı hazırlıları…
Aile Fotoğrafı

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]