Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
HaberlerTürkiye

Şırnak Şenoba’da askeri helikopter düştü: 13 şehit

Türkiye’de doğusundaki Şırnak ilinin Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinden havalanan Cougar tipi askeri helikopter düştü: 13 şehit olduğu bildirildi.

Saat 19:40 sıralarında 23. Tümen Komutanlığı’na ait helikopterde, aralarında yüksek rütbelilerin de olduğu 13 asker olduğu öğrenildi.

Düşen helikopterde bir Tümgeneral, 2 Albay, 1 Yarbay, 1 Binbaşı,3 Yüzbaşı, 2 Başçavuş, 2 Uzman Çavuş, 1 Üsteğmen bulunuyordu.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ’NDEN AÇIKLAMA

Türk silahlı Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada kazada 13 askerin şehit olduğu belirtildi. İşte o açıklama;
“31 Mayıs 2017 Çarşamba günü, Şırnak/Şenoba Tugay Komutanlığından kalkış yapan ve içinde 13 personelimizin bulunduğu AS 532 COUGAR tipi bir helikopter, kalkışından kısa bir süre sonra, ilk alınan bilgilere göre, yüksek gerilim hatlarına takılması sonucunda saat 20.55 sularında kaza kırıma uğramıştır. Olayla ilgili inceleme devam etmektedir.
Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızın şehit olduğu bilgisi alınmıştır.
Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

VALİLİK TEYİT ETTİ
Şırnak Valiliği, helikopterin yüksek gerilim hatlarına takılıp düştüğünü açıkladı.
Valilik’ten yapılan açıklamada, “İlimiz Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan Cougar tipi helikopterimiz kalktıktan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılması sonucu düşmüştür. Olay yerine kurtarma ekiplerimiz intikal etmiştir” ifadesine yer verildi.

HÜKÜMET’TEN İLK AÇIKLAMA TWİTTER’DAN
TC Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Twitter mesajında “Şırnak’tan acı bir kaza haberi, yine yüreğimize kor ateşler düştü. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun…” dedi.

Haber: @erdogduy | YUNUS ERDOĞDU – [email protected]

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]