Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
GündemHaberler

17. DİB Başkanı Görmez, Tevbe suresi 17. ayet okunurken ölümden döndü

Diyanet İşleri Başkanı (DİB) Mehmet Görmez ibretlik bir biçimde ölümden döndü.

Van İl Müftülüğü için Eski Araştırma Hastanesi yakınlarında yapılacak bina için düzenlenen mescit temel, atma töreninde aniden bastıran fırtına nedeniyle platformun kısmen çökmesi sonucu Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli adeta ölümden döndü.

Temel atma töreninde; Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Van Valisi İbrahim Taşyapan, AKP Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas ve AKP Van Milletvekili Beşir Atalay kurum amirleri ve çok sayıda davetli korkulu anlar yaşadı.
Yaşanan çökme esnasında davetliler etrafa kaçıştı. Görmez ise korumalar tarafından alandan çıkarıldı. Aralarında Görmez’in de bulunduğu çok sayıda davetli ibretlik bir şekilde ölümden döndü.

Fırtına nedeniyle kısa süreliğine ara verilen tören, daha sonra butona basılarak temele ilk harcın dökülmesiyle son buldu. Görmez ve beraberindekiler ise daha sonra buradan ayrıldı.

TEVBE SÜRESİ 17 AYET NE DİYORDU?
Görmez’ in ölümden döndüğü ve adeta tören yerinden fırtınayla kovulduğu, mescit temel atma programında Tevbe suresinin 17-18. ayetler okunuyordu.

17. DİB başkanına denk gelen 17 ayet ne diyor:
TEVBE-17: Allah’tan başkalarına ilahlık yakıştıranların, Allah’tan gelen her türlü gerçeği örtbas etmelerine, bizzat kendileri şahit iken, Allah’ın mescidlerini ziyaret etmek veya onarıp gözetmeye ve canlı tutmaya ne hakları olabilir? Onların hayır adına yaptıkları herşey, boşa gitmiştir. Ve onlar ateşte temelli kalıcıdırlar.
TEVBE-18: Allah’ın mescidlerini, ancak Allah’a ve âhiret gününe iman eden, gereği üzre namazı kılan, zekâtı eren, Allah’dan başkasından korkmayan kimseler imar eder, onarır (yalnız bu kimselerin yaptıkları işler, Allah katında doğru ve makbul olur.) işte hidayet üzere bulunanlardan oldukları umulanlar bunlardır.

UKRAYNA HABER

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]