Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Trump’ın görevden alınması mümkün mü?

Amerikan Başkanı Donald Trump’ın Rusya ile gizli bilgileri paylaştığına dair iddialar Beyaz Saray’ın başını ağrıtmaya devam ediyor.

Trump ayrıca FBI eski direktörüne baskı yaparak ulusal güvenlik danışmanıyla ilgili soruşturmayı karartmaya çalışmakla da suçlanıyor. İddiaların Washington’da yarattığı havayı Euronews muhabiri Stefan Grobe değerlendirdi:

“Başkan son derece korumalı bir pozisyonda. Yasal olarak sadece kongrenin başkanı soruşturma ve yargılama yetkisi var. Bunu yapmak için de çoğunluğu elinizde bulundurmanız gerekiyor. Şu anda kongrenin iki kanadında da çoğunluk Cumhuriyetçilerin elinde. Olası bir görevden almanın, kongre seçimlerinin düzenleneceği 2018’den önce gerçekleşmesi çok güç. Peki şu anda Washington’da böyle bir gündem var mı? Cevap evet. ancak gizli kapılar ardında, kameralardan uzak, kayıt dışı ortamlarda Cumhuriyetçiler bir şeyler yapmaları gereken anın yaklaştığını tartışıyor. Bunun olacağını söylemiyorum. Bunun açıkça tartışıldığını da söylemiyorum. Fakat görevden alma konusu insanların düşündüğü bir şey.”

Diğer yandan, tartışmaya dahil olan Moskova yönetimi, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Trump görüşmesine dair bilgileri Amerikan kongresiyle paylaşabileceklerini söyledi. Bu teklif Washington’daki rahatsızlığı bir kat daha artırdı:

“Senato istihbarat komitesinden bazı üyelerin çalışma şeklimiz bu değil dediğini duydum. Şöyle diyorlar, eğer yardıma ihtiyaç duyarsak, yardım isteriz. Önce ABD belgelerini göreceğiz. Putin Rusya’sına güvenmiyoruz. Kremlin’in Donald Trump’a yardımcı olmak için bir soruşturmaya destek vermesi son derece saçma olur. Böyle bit teklifin gerçek olmasından ziyade şaka olmasını tercih ederiz.”

EURONEWS

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]