Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Eurovision için geri sayım

Ukrayna’nın başkenti “Celebrate Diversity” (Çeşitliliği Kutla) sloganı altında gerçekleşen 62. Eurovision Şarkı Yarışması’nın finali bu akşam.

Yarı finalleri 9 ve 11 Mayıs tarihlerinde düzenlenen yarışmanın finali, cumartesi günü yerel saati ile 22:00’de başlayacak.

Türkiye ile Rusya’nın katılmadığı ancak 26 ülkenin temsil edildiği yarışmayı, dünyanın farklı yerlerinden yaklaşık 200 milyon kişi tarafından izlenmesi bekleniyor.

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği tarafından 13 Mayıs’ta Kahya Otel’de Eurovision yayınlanacak. Ankara’da bu coşkuyu Ukraynalılar ile yaşamak isteyenler için girişlerin ücretsiz olduğu bildirildi.

UKRAYNA-RUSYA KRİZİ DAMGA VURDU
Mayıs 2016’da Stockholm’de düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’nı “1944” adlı şarkısıyla Kırım Tatarı kökenli Ukraynalı sanatçı Jamala kazanmıştı. Rusya, Kırım Tatarlarının İkinci Dünya Savaşı döneminde Sovyet yönetimi tarafından Orta Asya’ya sürülmesine değinen şarkının içeriğini “siyasi” olarak nitelemişti.

Rusya bu yıl yarışmaya katılmama kararı aldı. Ayrıca bu yılki yarışmanın Rus televizyonlarında yayınlanmamasına karar verildiği belirtildi. Bunun nedeniyse, Rusya’nın adayı Yulia Samoliova’nın yarışma öncesinde Rusya tarafından ilhak edilen bir Ukrayna toprağı olan Kırım’a gitmesi ve bu nedenle Ukrayna’nın sanatçının Kiev’e girişine izin vermeyeceğini açıklamış olması.

Türkiye yarışmaya en son 2012 yılında Can Bonomo’nun “Love Me Back” şarkısıyla katılmıştı. TRT’nin aldığı karar doğrultusunda Türkiye yarışmaya 5 yıldır katılmıyor.

@erdogduy | YUNUS ERDOĞDU – [email protected]

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]