Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkiye’nin milletlerarası başarısı

Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit, Türkiye’mizin dünyaya sunduğu bir marka olarak, Davos’ta Türk okullarından bahsetmişti. O günlerde Yeni Şafak Davos’u şöyle haberleştirmiş:

‘‘İki kutuplu dünyanın sona ermesi, Kafkaslar’da yeni Türk cumhuriyetlerinin ortaya çıkması ve Balkanlar’daki değişikliklerin, Türkiye’nin politik, stratejik ve ekonomik önemini artırdığını kaydeden Ecevit, “Türkiye demokratikleşme için bir model oluşturmaya azimlidir bütün bölge için” dedi. Ecevit, Türkiye’nin bölge ülkelerinin kalkınmasını desteklediğini anlatarak, Türk işadamlarının yaptığı yatırımlar konusunda bilgi aktardı. Türkiye’nin sivil toplum kuruluşlarının 34 ülkede yüzlerce okul açtığını ifade eden Ecevit, “Bu okullar gençleri, küreselleşmenin sorunlarıyla yüzleşebilecek bir eğitimle geleceğe hazırlamaktadır” diye konuştu.’’ (30 Ocak 2000 Yeni Şafak)

Aynı haber Hürriyet’te de şu şekilde yer almış:

‘‘Türk hükümetinin Balkanlar’dan Rusya Federasyonu’na, Kafkaslar’dan Orta Asya’ya, değişik seviyede okul ve üniversitenin açılışına Türk hükümetinin destek verdiği … vurgulandı. Buna örnek olarak da isim verilmeden Fethullah Gülen‘in okulları gösterildi ve şöyle denildi:

‘‘NGO’lar (Non Govermental Organizations-Türk vakıfları ve sivil toplum örgütleri), dünya çapındaki faaliyetlerini artırdılar. 34 ülkede 154 okul açtılar. Üstelik de bunlar sadece Türkiye’nin komşularında değil; Tanzanya’dan Kamboçya’ya, Tayland’a Avustralya, Rus Federasyonu ve Moğolistan’a kadar uzanan birçok ülkede yer aldı.’’ ’’(30 Ocak 2000 Hürriyet)

Günümüze gelelim:

3 Mayıs 2017 tarihli Yeni Şafak ve Hürriyet’te yer alan bir haber:

‘‘Malezya’da ….. Turgay Karaman ile İhsan Aslan’ın ulusal güvenliğe tehdit oluşturduğu gerekçesiyle gözaltına alındığı bildirildi.

Malezya Emniyet Müdürü Halid Ebubekir, Karaman ve Aslan’ın dün akşam saatlerinde ceza yasasının 130. maddesi çerçevesinde ulusal güvenliği tehdit suçlamasıyla gözaltına alındığını açıkladı.

….

Karaman ve Aslan’ın daha önce kaçırıldıkları yönünde iddialar ortaya atılmıştı.’’(Yeni Şafak)

‘‘Polis Müdürü Khalid Abu Bakar Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, okul müdürü Turgay Karaman ve işadamı İhsan Aslan’ın ceza kanununun “terör eylemleri” başlıklı maddesi uyarınca dün tutuklandıklarını bildirdi.

Bu kişilerin Malezya’daki faaliyetleri hakkında başka bilgi verilmedi.’’(Hürriyet)

Her iki gazetenin haberinde de kaçırılmanın bir iddia olduğu belirtilerek, Malezya emniyeti tarafından tutuklandığı, gözaltına alındığı belirtiliyor.

Bu bizim ‘‘başarı’’mızdı da muhatap olunan baskı sonucu mu Malezya böyle bir açıklama yapmak zorunda kaldı?

Daha önce de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Ekim ayında Malezya’nın Gülen hareketi ile bağlantılı 3 kişiyi Türkiye’ye teslim ettiğini söylemişti:

‘‘Malezya’dan … ülkemize teslim aldık. Şunu bilsinler nerede olurlarsa olsunlar, ülkemize bu acıyı yaşatanlara hesabını yargı önünde soracağız, onları yargıya teslim edeceğiz. Türkiye’de de, yurtdışında nerede olursa olsun alıp getirip yargıya teslim edeceğiz.’’(14 Ekim 2016 Hürriyet, Yeni Şafak)

Malezya’nın yaptığı biı operasyonsa biz niye sahip çıkıyoruz?

Vatandaşımıza sahip çıkma refleksi midir?

Yok, bunlar suçludur; Malezya’nın da marifeti değil, onları biz kaçırdık diyorsak…

Sahip çıkıyor, evet adam kaçırıyoruz diyorsak bu ‘‘uluslararası başarımız’’, sınırları aşan markamız yüzümüzün akı mıdır?

Yakaladığımız seviye bu mudur?

Bugün Türkiye’nin geldiği nokta milletlerarası adam kaçırma mıdır?

Tüm dünyaya, ülkesinin güzelliğini anlatan eğitim müesseselerinden, onların bir marka oluşundan bahsedilen günlerden, milletlerarası bu eğitim başarısından  milletlerarası adam kaçırmaya gelinen günler…

KEREM ASLAN | UKRAYNAHABER.COM


Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]