Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

Poroşenko, Merkel ile görüştü

Poroşenko: Minsk formatında süreçlerinin aktifleştirme kararı aldık.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko Malta’ya yaptığı çalışma ziyareti çerçevesinde Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştü.

Yapılan görüşmede Ukrayna, Fransa ve Almanya liderlerin katılımı ile toplantı gerçekleşmesi ve bu toplantı barış Misk anlaşmaların süreçlerinin aktifleştirme ortak karara varıldı.

AB ülke liderlerin yanı sıra, Poroşenko başkanlığındaki Ukrayna heyeti de Avrupa Halk Partisinin Genişletilmiş zirvesine katılmış ve Ukrayna menfaatleri üst düzeyde temsil etmişti.

Merkel, zirvede Ukrayna’nın Avrupa için önemini partisinin dikkatini çekti.

Öte yandan Poroşenko ve Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile görüştü.

Avrupa Halk Partisinin zirvesine katılan Ukrayna heyeti Ukrayna için üç önemli sorun görüştü: Avrupa parlamentosunda Ukrayna için vizesiz rejimin uygulanması, AB-Ukrayna Ortaklık Anlaşması sürecinin tamamlanması ve ülkeye makro ekonomik mali yardım sağlanması.
@erdogduy | YUNUS ERDOĞDU – [email protected]

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]