Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[ÖZEL] TC Odesa Konsolosluğu pasaportlara el koyuyor!

Odesa'da bulunan 3 kız çocuğu babası A. S. adlı Türkiye vatandaşı, Odesa Başkonsolosluğu'nun kumpasına düştüğünü bildirdi.

Gittikçe otoriterleşen Türk hükümetinin belli bir guruba karşı pervasızca işlediği hukuksuzluklara, Türkiye Cumhuriyeti Odesa Konsolosluğu da ortak oldu.

Odesa’da bulunan 3 kız çocuğu babası A. S. adlı Türkiye vatandaşı, Odesa Başkonsolosluğu‘nun kumpasına düştüğünü bildirdi.

UkraynaHaber.com’a özel açıklamada bulunan; A.S., “Odesa’da, yaşıyorum 3 kızım var kızlarımdan S.N.S ve N. S.’nin pasaportlarının süresi bitti. Eşim E.S. burada bir avukata tuttu ve vekalet verdi. Avukatımız bizim adımıza konsolosluğa gitti görüştü. Konsolosluktaki yetkililer, ‘Avukat ile birlikte gelirseniz çocukların pasaportunu yenileriz’ demişler. 20 Ocak 2017’de saat 10.00’a randevu verdiler. O gün akşama kadar bizim işimizi yapmadılar. Israrla pasaportumu istediler. Avukatımızın yetkililerle tekrar tekrar görüşmesine rağmen, ‘Pasaportunu getir işlemini yapalım’ dediler. Hatta bana da problem olmadığını işlemleri yapacaklarını söylediler. Oradakiler ısrarla, ‘pasaportuna el koymayacağız’ dediler. İsminin O. olduğunu söyleyen beyefendi ısrarla, ‘pasaportunu getir burada amirlerimiz işleminizi yapmıyor’ dedi ve bize tekrar 23 Ocak’a saat 10.00’a randevu verdi. Bu sefer kendi pasaportumla gittim ve verdim saat 15.00’e kadar bizi beklettiler. Sonunda hiç bir gerekçe göstermeden pasaportuma el koydular. Kızlarım S.N.S ve N.S.’nin pasaportlarını da yenilemediler. Daha önce kulaklarımla Rusça konuştuğunu duyduğum konsolosluk görevlisi O. Bey, avukatımızın sorular karşısında Rusça bilmiyorum diyerek kaçtı. Daha benim pasaportumun süresinin bitmesine 5 yıl vardı. Israrla pasaportumu istedim verin benim pasaportumu dememe rağmen amirlerimiz pasaportuna el koydu biz bir şey yapamayız. O. Bey kaçtı ve bir daha sorularımıza cevap vermedi.” dedi.

Pasaporta el koyma gerekçelerini Odesa Başkonsolosluğu’na dilekçe yazarak sorduklarını ifade eden A.S., cevap alamadıklarını Odesa Konsolosluğu’nun kendilerine kumpas kurduğunu yalan söylediğini ve kendilerini kandırdığını ifade etti.

KONSOLOSLUĞUN YENİ TAKTİĞİ: ŞU AN SİSTEM ÇALIŞMIYOR!
Bize, gelen şikayetlerin başında konsolosluğa herhangi bir işlem için giden vatandaşların ayrıma tabi tutulduğu, “Şu an sistem çalışmıyor” denilerek işlemlerinin yapılmadığı yönde.

İhbar hattımıza Odesa Konsolosluğu tarafından mağdur edilen çok sayıda ihbar geldi. Sadece somut belge ve bilgiye dayanan ihbarları isimleri baş harfleriyle yayınlamayı uygun gördük.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞININ TEŞKİLAT KANUNU HATIRLATIYORUZ
Öncelikle, Odesa Konsolosluğu personelini UkraynaHaber.com olarak bir daha Dışişleri Bakanlığının Teşkilat Kanunu’nu okumalarını tavsiye ediyoruz.

Söz konusu vatandaşların Birleşmiş Miller (BM) nezdinde hem uluslararası mahkemeler nezdinde yapacağı girişimlerin kendilerini ve Türkiye’yi zor durumda bırakabilir.

Ayrıca, bağlı bulundukları Dışişleri Bakanlığının Teşkilat Kanunu’nu bir kere daha okumalarını tavsiye ediyoruz.

Dışişleri Bakanlığının Teşkilat Kanunu’nda büyükelçi ve konsolosların görevleri sıralanırken daha ilk maddede şunlar yazılı;

“…Kuruldukları devlet nezdinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hak ve menfaatlerini korumak.. , dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle yapılan her türlü ayrımcılık ile mücadele edilmesi…”

UKRAYNA HABER | KİEV – İSTİHBARAT SERVİSİ

 

UkraynaHaber.com WhatsApp ihbar hattı herkese açık…

Ukrayna’nın ilk Türkçe haber sitesi UkraynaHaber.com’a, kolay yoldan ulaşmak için; WhatsApp ve Viber uygulamasını kullanabilirsiniz.

Son dönemde revaçta olan “Vatandaş Gazeteciliği” kanallarından birisi olan WhatsApp ve Viber hattına muhabirimiz Yunus Erdoğdu’nun +38 063 665 65 25 (Ukrayna – Kiev) numarasına ulaşabilirsiniz.

WhatsApp’da direk olarak haber önerilerinizi, ihbarlarınızı ve düşüncelerinizi kolayca ulaştırabilirsiniz.

Bunun için tek yapmanız gereken karşılaştığınız olayları ya da şikâyetçi olduğunuz konuları video veya fotoğraf olarak kaydedip +380 63 665 65 25 numaralı WhatsApp Hattına yollamanız yeterli.

Haberlerinizi, ister isimli istediğiniz takdirde kaynağı gizli kalacak şekilde isimsiz yayınlıyoruz…

Gönderdiğiniz, belgeler, videolar ve fotoğraflar deneyimli muhabirimiz Yunus Erdoğdu tarafından değerlendirilip haberleştirilecektir.

Bize ulaşmak için aşağıdaki yollardan herhangi birini seçebilirsiniz:

Telefon: +38 063 665 65 25 numaralı WhatsApp ve Viber Hattı ile

E-Posta: [email protected]

Facebook: https://www.facebook.com/ukraynahaber

Twitter: https://twitter.com/ukraynahaber

Youtube:  https://www.youtube.com/user/ukraynahaber

VK: http://vk.com/ukraynahaber

Hattımıza sadece hadiseleri değil, haber önerilerinizi de iletebilirsiniz.

“Gönüllü muhabir” olmak isteyen herkese sayfalarımız açık.

Görüşlerinizi, eleştirilerinizi, çevrenizde gördüğünüz, duyduğunuz haberleri, çektiğiniz fotoğrafları bize gönderin, www.UkraynaHaber.com’da ve sosyal ağlarda yayınlayalım.

www.UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]