Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

Poroşenko: Putin, Donbas’ı Halep’e çeviriyor!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Bild gazetesine verdiği röportajında Donbas‘ta ayrılıkçıların sivilleri hedef alan saldırıları nedeniyle Moskova’yı suçladı.

Poroşenko, ülkenin doğusunda ayrılıkçılar kasten sivillere saldırdığı Donbas‘ı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin‘i, Ukrayna’nın Halep’i yapmakla suçladı.

Poroşenko: “Doğu Ukrayna’nın bazı bölgelerinde durum dramatiktir. Ayrılıkçıların sivilleri hedef aldıklarına dair kanıtlarımız var. Putin orayı Ukrayna’nın Halep’i yapıyor.” dedi.

Poroşenko’nun, sözlerine göre Ukrayna çok sayıda anlaşmaları denedi fakat Moskova onları yerine getirmediğini ifade etti.

Poroşenko: “Son yıllarda çok sayıda anlaşmaları denedim ama Rusya onları gerçekleştirmedi. Bu çok basit: Putin Minsk’e uyuyorsa , Rus askerleri ülkemizden çıkacak , barış olacak. Maalesef böyle bir şey şu anda yok” diye konuştu.

Bunun yanı sıra Poroşenko, Putin’i, Minsk anlaşmalarını yerine getirmediğini ifade etti.

Poroşenko: “Minsk barış anlaşmasının uygulanmamasının bir sebebi var o da – Putin. Biz Ukrayna’da barış için elimizden geleni yaptık: kanunları değiştirdik ve anlaşmaya uyduk ama Rusya  cinayetlere devam ediyor. Rusya hükümetin verdiği sözler her gün ihlal ediliyor.” şeklinde konuştu.

Rusya‘nın, sözde Donetsk ve Lugansk cumhuriyetlerin pasaportların kabul etmesi Rusya‘nın o bölgede bulunmasının ana kanıtı olduğuna dikkat çeken Poroşenko, Rusya‘ya karşı yaptırımlar genişletmesi gerektiğini söyledi.

@erdogduy | YUNUS ERDOĞDU – [email protected]

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]