Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko, NATO Genel Sekreteri ile görüştü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Almanya’ya yaptığı ziyaret kapsamında, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Poroşenko, ülkesinin doğusundaki Donbas’ta tırmanan gerginlik ve Rusya’nın kontrolündeki militanların Avdiyiv’deki yoğun bombardımanı hakkında NATO Genel Sekreteri bilgilendirdi.

Stoltenberg ise Kuzey Atlantik İttifakı ile Rusya’nın işbirliğinin askıya alındığını aynı zamanda Minsk anlaşmalarına uygun biçimde Rusya’ya karşı yaptırımlara destek verildiğini bildirdi.

Rusya’nın saldırgan politikası ve Donbas eylemlerinin kınanması konusunda açık desteği için Genel Sekreter Stoltenberg’e teşekkür eden Poroşenko, NATO’nun, Ukrayna’nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne verdiği tutarlı destek için minnettarlığını ifade ederek devam eden Rus saldırganlığı karşısında transatlantik birliği önemini vurguladı.

Poroşenko, Ukrayna’da savunma ve güvenlik alanında NATO standartlarına uygun reformların yapılması ve savunma sistemlerinin güçlendirmesinin NATO tarafından sağlanan yardımların önemini dikkat çekti.

Görüşmede NATO Trust Fund’un daha dazla Ukrayna’yı desteklemeksi konusunda uzlaşıldı.

Poroşenko, ayrıca Kuzey Atlantik Konseyi heyetini 2017 yılında Ukrayna’ya davet etti.

@erdogduy | YUNUS ERDOĞDU – [email protected]

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]