Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Gurbette vefat eden Ukraynalı şair Oles nihayet yurduna döndü

Vatan toprağından uzakta 1994’de Prag’da vefat eden Ukraynalı şair ve yazar Aleksander Oles’in Çekiya’daki kemikleri vatan toprağına getirildi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, eşi Marina ile birlikte vatan şairi Oles’in yeniden defini için düzenlenen cenaze merasimine katıldı.

Mezarı bulunarak yurda getirilen şairin kemikleri Kiev’deki Aziz Vladimir Klisesi’nde Patrik Filaret’in katıldığı bir ayin akabinde ülkesine defnedildi.

Poroşenko, Ukrayna tarihinin trajik neticelerinden birisi olan şair Oles’in yeniden ülkesinin toprağına verilmesi merasiminin sembolik önem taşıdığını söyledi.

Sürgünde yaşayan ve eserlerinde vatan sevgisini işleyen Ukraynalı yazar, şair, oyun yazarı Aleksander Oles, (gerçek soy ismi Kandiba, 1878 -1944), Prag’da vefat etmişti. 3 Ocak 2017 yazarın mezarının kalıntıları ve eşinin mezarı bulundu. Ailesi, ebeveynlerini Kiev’e defnetmeye karar verince şairin kemikleri nakledildi. Ukraynalı şair, Lukyanovka mezarlığına gömüldü.

@erdogduy | YUNUS ERDOĞDU – [email protected]

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]