Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberlerİş Dünyası

DTİK Avrasya Komitesi Aluşta’da toplandı

DEİK bünyesindeki Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Avrasya Bölge Komitesi, Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin Aluşta Şehri’nde toplandı.

Avrasya Komitesi Başkanı Ali Galip Savaşır başkanlığındaki komite toplantısına Türk işadamları; Ercan Bekar (Ukrayna), Cemal Yangın (Azerbaycan), Ali İhsan Akıskalıoğlu (Gürcistan), Selçuk Yüce (Kazakistan), Sabahattin Yavuz (Rusya), Bayram Demir ile DTİK Avrasya Bölge Komitesi Sorumlusu Tuğba Bal katıldı.

Komite toplantısında, Kasım ayının son haftasında Rusya Federasyonu’nun başkenti Moskova’da gerçekleşmesi beklenen DTİK Avrasya Zirvesi’nin hazırlık çalışmaları değerlendirildi.

Aluşta’da buluşan işadamları; Ukrayna ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi, çalışmaları devam eden serbest ticaret anlaşması, ticari ilişkiler, diaspora gibi bir dizi konu üzerinde istişarelerde bulundu.

Komiteye katılan davetlilere Türkiye Ukrayna Sanayiciler ve İşadamları Birliği (TUSİB) Genel Sekreteri Faik Serkan Bağ, Ukrayna ekonomisi hakkında bilgilendirdi.

Toplantıya ev sahipliği yapan TUSİB Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Bekar, Cihan Haber Ajansı (Cihan)’na yaptığı özel açıklamada; “Kırım Özerk Cumhuriyeti’nde Avrasya İş Konseyi olarak bir araya geldik. Önemli bir toplantıydı. TUSİB ev sahipliği yaptı aynı zamanda ben Avrasya İş Konseyi Başkan Yardımcısıyım.  Özellikle Avrasya bölgesindeki ülkeler ve o ülkelerde bulunan arkadaşlarla ülkeler arasındaki; ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkileri nasıl geliştirilip perçinleşeceğini konuştuk.” dedi.

İş dünyasının sorunlarının ve beklentilerinin masaya yatırıldığı komite toplantısı çerçevesinde iş çevreleri de ziyaret edildi.

Ali Galip Savaşır ise Cihan’a yaptığı açıklamada; “TUSİB’in davetlisi olarak toplantıyı Kırım’da Aluşta’da gerçekleştirdik. Avrasya coğrafyasında iş yapan Türk işadamlarının sinerjisini bir araya getirmek için çalışıyoruz. Bu toplantıda önümüzdeki toplantının Moskova’da yapılması kararını aldık. İşadamlarının güç birliği için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” diye konuştu.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]