Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[DİKKAT] TC Kiev Büyükelçiliği vatandaşına kumpas kuruyor!

AKP iktidarının belli bir guruba karşı işlediği hukuksuzluklara, Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçiliği de ortak oldu. Sitemizin “İhbar Hattına” son günlerde oldukça fazla mağdur mesajları gelmekte. Bunlardan bazılarını aşağıda okuyacaksınız.

Öncelikle, Kiev Büyükelçiliği personelini UkraynaHaber.com olarak bir daha Dışişleri Bakanlığının Teşkilat Kanunu’nu okumalarını tavsiye ediyoruz. Gelecekte aşağıdaki hususlar ve daha önceki yaptıkları kayıt altına aldığımız hukuksuzluklar nedeniyle çeşitli mahkemelerde hesap vereceklerini hukuken başlarının ağrıyacağını hatırlatmakta da fayda görüyoruz.

Dışişleri Bakanlığının Teşkilat Kanunu’nda büyükelçi ve konsolosların görevleri sıralanırken daha ilk maddede şunlar yazılı;

“…Kuruldukları devlet nezdinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hak ve menfaatlerini korumak.. , dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle yapılan her türlü ayrımcılık ile mücadele edilmesi…”

SİZ, KANUNU ÇİĞNERSENİZ O, KANUN DA GÜN GELİR SİZİ ÇİĞNER!
AKP iktidarının sopası haline gelen TC Kiev Büyükelçiliği‘nin istinasız her gün ayaklar altına aldığı Dışişleri Bakanlığının Teşkilat Kanunu‘na göre farzı muhal, kendi ülkesinin pasaportunu taşıyan bir kişi eğer bir başka ülkede ağır bir suça bulaşsa bile, elçilik görevlileri devreye girmesi ve mümkün olan en az cezayı alması konusunda hukuki ve diplomatik destek sağlamaya çalışması gerekiyor.

Kiev Büyükelçiliği
, vatandaşı himaye etmesi gerekirken tam tersine suça bulaşıyor!

Demokratik ülkelerin aksine, Kiev Büyükelçiliği, Ukrayna’da bulunan namuslu TC vatandaşlarına güven hissi vermiyor.

Ancak, AKP’nin “suç ortakları” müstesna.

Örneğin, ABD’de tutuklu bulunan 17-25 Aralık Büyük Rüşvet ve Yolsuzluk soruşturmasının zanlısı Reza Sarraf‘ın kurtulması için sarf ettiği çabalar… Benzer, şekilde sadece AKP’lilere “bir telefon” ile Ukrayna’da verdikleri destekler…

KİEV BÜYÜKELÇİLİĞİ’NİN ANA GÖREVİ VATANDAŞA: TUZAK VE KUMPAS
Türk pasaportu, taşıyanlara görevi gereği sahip çıkması gereken, Kiev Büyükelçiliği ortada bir kanıt, bir mahkeme kararı bile olmadan, Türk vatandaşlarının pasaportunu çoluk çocuk demeden İPTAL edip bulunduğu ülkede SIKINTI yaşaması için TUZAK kuruyor.

Kiev Büyükelçiliği çalışanları, Ukrayna‘da kendi ülkesinin pasaportunu taşıyan vatandaşlarını bulundukları ülkelerin devlet mercilerine; ŞİKAYET – İHBAR – GAMMAZLAMA ve JURNAL faaliyeti yürütüyor.

Ukrayna’da; iş, eğitim, turizm, medya gibi değişik amaçlarla bulunan kendi ülkesinin vatandaşlarını tek tek fişleyerek, onlara ENGEL çıkarılması, ülkeden kovulması, iş yaptırılmaması, iş yerlerinin kapatılması konusunda muhbir ajan olarak çalışıyor.

Ancak, şu bir gerçek Türk Tarihinin dış dünyada EN İTİBARSIZ yönetimi şu an işbaşında.

Demokratik hiçbir ülke yetkilisi randevu vermek istemiyor. Sadece, Afrikalarda geziyor.
Tüm uluslararası raporlar Türkiye’de demokrasinin giderek bittiğini yansıtıyor.

Bu iktidar yarın gider başkası gelir…

Bu türden hukuksuzlukları yapan liderler parayı uçağa, helikoptere,  doldurup ülkesinden kaçar geride kalanlar hukuk önünde hesap verir bundan ders alın…

Ders almazsanız, şimdilerde haklarında jurnalde bulunduğunuz Türk Vatandaşlarının SUÇ DUYURULARI ile baş başa kalır, uğraşır durursunuz. Göreviniz kaybetmenin yanında ciddi tazminatlar ödemeye mahkum olursunuz. Bu konuda bize belge sunmak isteyen çok fazla mağdur var. O belgeler bir gün mahkemelere sunulur.

İşte, yarın sizlerin önüne delil olarak gelecek ve kısa süre sonra hukuk önünde hesap vermek durumunda bırakacak mağdur mesajlarından bir kaçı…

ÇOCUKLAR NE ZAMAN TERÖRİST OLDU?
“Ben …,  4 çocuk babasıyım pasaport süremizin dolmasına az kalmıştı. TC vatandaşı olan çocuklarımın pasaportlarını yenilemek için, TC Kiev Büyükelçiliği’ne gittik.

Görevlinin cevabı:

‘siz teröristmişsiniz çocuklarınıza pasaport müracaatı yapamazsınız size pasaport vermeyiz…’

Hani, suçun şahsiliği?

Hani, insanlar suçları kanıtlanıncaya kadar masumdu?

Tabi bunlar hukuk demokrasi ve adaletin olduğu ülkelerde geçerli olduğunu bir an unutmuşuz. Oradan boynu bükük ayrıldık. Ben, yıllarca öğretmenlik yaptım nice nesiller yetiştirdim. Elime kalemden başka bir şey almadım elimize sadece tebeşir tozu bulaştı. Bir anda terörist olmakla suçlandım…”

KİM TERÖRİST?
“Ben …, Türkiye’de, KHK ile işinden olmuş 150 bin kişiden sadece birisiyim. Türkiye’de ekonomik şartlar ağırlaştı. Hiç bir yerde iş bulamadık. İyice bunalınca yeryüzü geniş rızkı veren Allah deyip Ukrayna’ya geldim. Burada Allah’a şükür bir çocuğum dünyaya geldi. Yeni doğan bebeğine nüfus cüzdanı çıkarmak için eşim ile birlikte ilk çocuğumuza kimlik ve pasaport almak için TC Kiev Büyükelçiliğine gittik.

Bir, elçilik görevlisi,
– Hoş geldiniz, işlem nedir? dedi.

Yapmak istediğimiz işlemleri anlattık.

– Şu formları doldurun işleminizi yapalım dedi.

Ben, formları doldururken pasaportumu talep etti.

Tabi ki bu talebe hiç tereddüt etmeden biraz sonra başıma geleceklerden habersiz icabet edip pasaportumu kendi devletimin personeli sandığım şahsa verdim. Devletimin bana bir tuzak kurabileceğine rüyamda dahi görmedim. Görsem inanmaz olsa olsa kabus derdim. Ben devletine bağlı bir vatandaşım çıkarıp görevliye pasaportumu verdim. O an dünyam yıkıldı. Elçilik görevlisi, “Siz, teröristmişsiniz pasaportunuza el koyuyoruz…” hiçbir işlem yapmadı. Kendi ülkemin elçiliğinde kumpasa getirildim. Çaresizlik için de yabancı bir ülkede benim gibi emekçi bir insanı mağdur ettiler. Bilmiyorlar ki rızkı veren de hayatı veren de Allah. Şimdi siz söyleyin hakkımda hiçbir mahkeme kararı yok. Hayatımda karakolun önünden bile geçmemiş hiç adamım. Evrensel hukukta yeri olmayan bir gerekçe ile terörist ilan edildim. Benim gibi bir emekçi, namusuyla ekmeğinin peşinde birisi mi terörist yoksa bize bu muameleyi yapanlar mı?”

YENİ GELEN TALİMAT KİMLİKLE İŞLEM YOK!
“Ben …, 30 yıl Türkiye’de eğitimle meşgulüm. Türkiye, doğru dürüst yaşayan insanlar için şartlar oldukça ağırlaştı. Bir akrabamın daveti üzerine Ukrayna’ya geldim. Çok mütevazi bir hayat kurup çocuklarımın eğitimini sürdürebilmesi için canla başla çalışıyorum. Yeni bir ülke, yeni şartlar, zorluklar, geride bıraktığım sevdiklerim akrabalarım, yetiştirdiğim binlerce öğrencim. Dile kolay hayatımın 50 yılının geçtiği güzel ülkem… Çocuklarımın pasaport süresi azalınca yeni pasaport için anneleri ile birlikte elçiliğe gittik. Müracaatta bulunduk.

Görevli, “3-4 gün içinde haber veririz, gelir pasaportlarınız alırsınız” cevabı verdi.

Çok sevindik çünkü çevreden duyduğumuz hadiselerden dolayı endişelerimiz vardı.

4-5 gün sonra elçilikten haber geldi.

‘Pasaportlarınız hazır gelip alabilirsiniz.’ şeklinde. Bir anda endişemiz sevince dönüştü. Hızlıca, elçiliğin yolunu tuttuk. Ne de olsa yıllarca talebe yetiştiren bir aile olarak kendi çocuklarımın eğitiminin önündeki muhtemel bir engelin kalkması demekti.

Elçiliğe girince eşime, görevli pasaport sordu. Eşim pasaportunun yanında olmadığını söyleyince, ‘kusura bakmayın yeni talimat pasaport olmadan sadece kimlikle işleminizi yapamıyoruz’ oldu.

Çaresizce yeniden gidip pasaportu getirdik. Görevliye verir vermez, görevli pasaportumuzu iptal ederek el koydu. Çocuklarınıza da pasaport vermediler. En başlıca vatandaşlık hakkımız olan kimliğimizi alamadık. Üstelik bu davranışlarıyla adeta zaten sizi kandırdık pasaportunuza el koymak için yalan söyledik size kumpas kurduk dediler. Ailemin ümitlerini, çocuklarımın eğitimine mani olup geleceğini karartanlar, aileme hukuksuz yere terörist muamelesi yapanlar bunun hesabını gün gelecek bağımsız mahkemeler önünde verecek.”

ELÇİLİĞİN YENİ TAKTİĞİ: ŞU AN SİSTEM ÇALIŞMIYOR!
Bize, gelen şikayetlerin başında herhangi bir işlem için giden vatandaşa, “Şu an sistem çalışmıyor” denilmesi.

Bu sürede ise vatandaş oyalanıp, hakkında sorgulama yapma ve vatandaşına yalan söyleme, kumpas kurma, elçilikte hiç bir işlemi yapılmayacak insanların listesi oluşturup hukuksuz şekilde mağdur etme, yerel makamlara yalan yanlış bilgiler vererek kendi vatandaşına kumpas kurma.

YAZAMADIKLARIMIZI MAHKEMEDE ÖĞRENECEKSİNİZ!
İhbar hattımıza çok ağır ithamlarda geldi. Sadece somut belge ve bilgiye dayanan ihbarları isimsiz yayınladık. Hiç şüphemiz yok ki söz konusu şahıslar ile işlerini görmeyen yetkililer, ileride büyük mahkemede karşılaşıp hesaplaşacaktır…

Ancak, “ihbar hattımıza” intikal eden ve bizim burada yazmaya bile imtina ettiğimiz bir kaç husus var ki Kiev Büyükelçiliği bu işlediği hukuksuzluğu yazmasak da muhtemelen anlamıştır, biliyordur.

Biz, o konuların öncelikle mahkemeye havale edilmesini, haberlerinin de daha sonra ilgili bütün isimlerinde de açıkça yazılarak yapılmasını uygun gördük.

UKRAYNA HABER | KİEV – İSTİHBARAT SERVİSİ


UkraynaHaber.com WhatsApp ihbar hattı herkese açık…

Ukrayna’nın ilk Türkçe haber sitesi UkraynaHaber.com’a, kolay yoldan ulaşmak için; WhatsApp ve Viber uygulamasını kullanabilirsiniz.

Son dönemde revaçta olan “Vatandaş Gazeteciliği” kanallarından birisi olan WhatsApp ve Viber hattına muhabirimiz Yunus Erdoğdu’nun +38 063 665 65 25 (Ukrayna – Kiev) numarasına ulaşabilirsiniz.

WhatsApp’da direk olarak haber önerilerinizi, ihbarlarınızı ve düşüncelerinizi kolayca ulaştırabilirsiniz.

Bunun için tek yapmanız gereken karşılaştığınız olayları ya da şikâyetçi olduğunuz konuları video veya fotoğraf olarak kaydedip +380 63 665 65 25 numaralı WhatsApp Hattına yollamanız yeterli.

Haberlerinizi, ister isimli istediğiniz takdirde kaynağı gizli kalacak şekilde isimsiz yayınlıyoruz…

Gönderdiğiniz, belgeler, videolar ve fotoğraflar deneyimli muhabirimiz Yunus Erdoğdu tarafından değerlendirilip haberleştirilecektir.

Bize ulaşmak için aşağıdaki yollardan herhangi birini seçebilirsiniz:

Telefon: +38 063 665 65 25 numaralı WhatsApp ve Viber Hattı ile

E-Posta: [email protected]

Facebook: https://www.facebook.com/ukraynahaber

Twitter: https://twitter.com/ukraynahaber

Youtube:  https://www.youtube.com/user/ukraynahaber

VK: http://vk.com/ukraynahaber

Hattımıza sadece hadiseleri değil, haber önerilerinizi de iletebilirsiniz.

“Gönüllü muhabir” olmak isteyen herkese sayfalarımız açık.

Görüşlerinizi, eleştirilerinizi, çevrenizde gördüğünüz, duyduğunuz haberleri, çektiğiniz fotoğrafları bize gönderin, www.UkraynaHaber.com’da ve sosyal ağlarda yayınlayalım.

www.UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]