Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Reina saldırısı zanlısı İstanbul’da yakalandı

Yılın ilk saatlerinde İstanbul Ortaköy’deki gece kulübü Reina’ya düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırının zanlısı olduğu belirtilen kişinin İstanbul Esenyurt’ta düzenlenen operasyonda yakalandığı bildirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Ekipleri, Pazartesi akşamı zanlının kaldığı tespit edilen Esenyurt’taki bir adrese operasyon düzenledi.

Yapılan operasyonda, Abdülgadir Masharipov isimli Özbek vatandaşı zanlı ile birlikte dört kişinin daha gözaltına alındığını, bunların Kırgız uyruklu bir erkek ile Mısır, Senegal ve Somali uyruklu üç kadın olduğunu duyuruldu.

Operasyon, Reina saldırganını yakalamak için İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan bin kişilik özel ekibin çalışması sonucu gerçekleşti.

NE OLDU?
Yeni yılın ilk saatlerinde Reina gece kulübüne düzenlenen silahlı saldırıda çoğu yabancı uyruklu 39 kişi yaşamını yitirmiş, 71 kişi de yaralanmıştı. Ölenlerin arasında Lübnan, Kanada, Fas, İsrail gibi farklı ülkelerin vatandaşları ve Türk vatandaşları da bulunuyor.

Saldırıyı, yaptığı bir açıklamayla IŞİD üstlenmiş ve Türkiye’nin Suriye’deki operasyonları devam ettikçe benzer saldırıların düzenleneceği tehdidinde bulunmuştu.

Uygur asıllı olduğu tespit edilen Çin vatandaşlarının zanlı ile aynı IŞİD hücresinin mensubu oldukları öne sürülmüştü.

AFGANİSTAN’DA EĞİTİM ALMIŞ

Abdülgadir Masharipov’un Afganistan’da eğitim aldığı ve İran üzerinden Türkiye’ye giriş yaptığı öğrenildi. Masharipov’un, Arapça, Özbekçe, Çince ve Rusça olmak üzere 4 dil bildiği bildirildi

GÖRGÜ TANIĞI OPERASYONU ANLATTI

Reina saldırısının yakalandığı sitedeki görgü tanığı olay anını anlattı.

Operasyon anında site girişinde bulunan Sezer Aras isimli bir vatandaş zanlıların siteden çıkarılış anını anlattı. Özel hareket polislerinin düzenlediği operasyon sonrasında gözaltına alınan şüphelilerden ikisinin çıkarıldığın aktaran Aras “İki zanlıyı çıkardılar. Site sakinleri dışarıdaydı. İkinci zanlı çıkarılırken zanlıya linç girişiminde bulundu. Yerde sürükleyerek çıkarıyorlardı” diye konuştu.

UKRAYNA HABER

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]