Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Otomobil

Türkiye, Ukrayna plakalı araçların kalış süresini 30 Haziran kadar uzattı

Türkiye, Ukrayna plakalı arabaların bulunması için yeni kurallar getiriyor.

Türkiye, Ukrayna plakalı arabaların bulunması için yeni kurallar getiriyor.

Türkiye’nin Ukrayna Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, Türkiye’nin Ukrayna tescilli araçların topraklarında kalış süresini 30 Haziran 2023’e kadar uzattı.

İkamet tezkerenizin süresi dolduğunda aracınızın kalış süresi de dolmuş olacak, bu durumda Türkiye’deki gümrük idaresine başvurarak form doldurmanız ve ülkenin gümrük idarelerinin sisteminde işaretlemeniz gerekiyor.

Ayrıca, ülkenin gümrük makamlarıyla sorun yaşamamak için araba ithalatı ve ihracatına ilişkin diğer Türk kurallara da riayet edilmesi istenildi.

Ukrayna plakalı araçların kalış süresinin daha da uzatılması durumunda, Ukrayna elçiliği bu konuda yeninden bilgilendirme yapacak.

Samsun’da yaşayan bir Ukraynalı, aracının kalış süresini uzatmak için başvurmadığı için 90 günlük sürenin bitiminden önce ceza aldığını bildirdi.

Gümrük idaresi temsilcileri, Ukrayna plakalı arabaların kalış süresinin Antalya’da yaşayan Ukraynalılar için geçerli olduğunu ancak Samsun için böyle bir kararın olmadığını iddia etti.

Büyükelçilik bu olayla ilgili henüz bir yorum yapmadı.

Türkiye’nin plaka kararının sadece belirli bölgeler için alındığına dair resmi bir bilgi bulunmamaktadır.

Muhabir | Yunus Erdoğdu  

FB: facebook.com/erdogduy

Telegram: t.me/ukraynahaber



https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=TYRARQUCDDD9A

Bağımsız gazeteciliğe destek olun! Yunus Erdogdu | creating news, websites, music, video, photo, social media | Patreon

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Türkiye’nin Ukrayna Büyükelçiliği tarafından asianherald.com’a yapılan bir açıklamaya göre, Türkiye, Ukrayna tescilli araçların ülke topraklarında kalış süresini 30 Haziran 2023 tarihine kadar uzatmıştır.

    Eğer ikamet tezkerenizin süresi dolduysa, aracınızın izin süresi de sona ermiş olacaktır. Bu durumda, Türkiye’deki gümrük idaresine başvurarak gerekli belgeleri doldurmanız ve ülkenin gümrük sistemine kaydını yaptırmanız gerekmektedir.

    Ayrıca, ülkenin gümrük makamlarıyla sorun yaşamamak için Türkiye’nin araba ithalatı ve ihracatına ilişkin diğer kurallarına da uyulması tavsiye edilmektedir.

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]