Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

15. Uluslararası Turgut Atakol Turnuvası 22 Haziran’da başlıyor

Ankara, 22-26 Haziran 2010 tarihleri arasında önemli bir turnuvaya ev sahipliği yapacak. Basketbol Ümit Milli Takımı ile birlikte Polonya, Hırvatistan, Ukrayna, Fransa ve Rusya’nın ümit milli takımlarının mücadele edeceği 15. Uluslararası Turgut Atakol Turnuvası’nın maçları yapımı bir süre önce tamamlanan Ankara Spor Salonu’nda oynanacak.

20 Haziran Pazar günü Ankara’ya gelerek Turgut Atakol Turnuvası için çalışmalarına başlayacak olan Ay-Yıldızlılar, ilk maçını 22 Haziran Salı günü saat 19.30’da Ukrayna ile oynayacak. Millilerin bu turnuvada oynayacağı tüm maçları TRT canlı olarak ekranlara taşırken, Ankaralı basketbol severler de Ankara Spor Salonu’nda oynanacak tüm maçları ücret ödemeden izleyebilecekler.

TURGUT ATAKOL KİMDİR?

1973-1982 yılları arasında TMOK Genel Sekreteri, 1982-1988 yıllarında TMOK ve Türk Spor Vakfı Başkanı, 1984-1988 yıllarında da Uluslararası Olimpiyat Komitesi Türkiye Temsilcisi olarak görev yapan Turgut Atakol, 1915 yılında doğduğu İstanbul’da 1988 yılında hayata gözlerini yumdu.

Galatasaray Kulübü’nde kürek ve basketbol branşlarında forma giydi. Faal spor yaşamının ardından Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği, Spor Oyunları Federasyonu ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığı (1959-1964) yaptı. Basketbol hakemi olarak görev yaptığı sırada uluslararası alanda, aralarında Çekoslovakya ile Macaristan takımları arasında 1955 yılında oynanan Avrupa Basketbol Şampiyonası Finali de dahil olmak üzere toplam 79 maç yönetti.

FIBA’da Teknik Komite Üyeliği görevini yürütürken ise hazırladığı ‘Basketbol Hakem Tekniği’ isimli kitabı FIBA tarafından, dünya hakemleri için kılavuz kitap kabul edildi.

Mustafa Önal-Spor-Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]