Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] Kiev’de Türk Film Haftası başladı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Türk Film Haftası, yönetmenliğini Çağan Irmak’ın yaptığı Dedemin İnsanları ‘filmi ile başladı.
Film gösterimi öncesinde Kiev Sineması’nda basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına katılan; Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar, Kiev Kültür ve Turizm Müşaviri Berat Yıldız, Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) Film Festivalleri Sorumlusu Muzaffer Hiçdurmaz, Yönetmen Çağan Irmak ve oyuncu Gökçe Bahadır basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Film öncesinde sinema holünde ilk film için gelen sinemaseverlere Kiev Kültür ve Turizm Müşavirliğince bir resepsiyon verildi. Canlı klasik müzik eşliğinde Ukraynalı davetlilere Türk baklavası ikram edildi.

23 Eylül’ kadar sürecek 5. Kiev Türk Filmleri Festivali kapsamında Türk sinemasının son dönemde vizyona giren beş Türk filmi Ukraynalı izleyicilerle buluşuyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TÜRSAK’ın organize ettiği festivalde açılış filmi, Dedemin İnsanları’nın yanı sıra Labirent (20 Eylül), Lal Gece (21 Eylül), Can, (22 Eylül) ve Kurtuluş: Son Durak (23 Eylül) filmleri gösterilecek.

‘TÜRK FİLM ENDÜSTRİSİ BÜYÜK BİR İVME KAZANDI’
Büyükelçi Mehmet Samsar, Cihan Haber Ajansı (Cihan)’na yaptığı özel açıklamada; “Kiev, kültür ve sanat açısından oldukça zengin bir şehir. Bugün de 5. Türk Film Festivali’nin açılışını yaptık önemli bir yönetmenimiz ve sanatçımız da var. Özellikle Türk film endüstrisi son yıllarda önemli büyük bir ivme kazandı. Bunda, genç yönetmenlerimizin ve aktörlerimizin iyi senaristlerin önemli etkisi var.” dedi.

Türk ve Ukrayna ortak yapımı filmlerin geçtiğimiz festivallerde gösterildiğine dikkat çeken Mehmet Samsar, ülkenin Odesa gibi diğer şehirlerindeki festivallerine Türk filmlerinin gönderileceğini belirtti.

‘TÜRK SİNEMASI UKRAYNA’DA BELLİ BİR YERE GELDİ’
Berat Yıldız; “Kiev’de artık bu 5. film festivali ve gayet iyi bir noktaya geldik. Bugün 350 kişilik sinema salonunda açılış filminde tamamıyla doldu ve bunların çoğunluğu Ukrayna seyircisi. Türk vatandaşı değil bu şu manaya geliyor, artık Türk sineması Ukrayna’da belli bir yere geldi. Aldığımız ödüllerle, ortak yapımlarla, festivaller ve düzenlediğimiz etkinliklerle Türk sineması artık Ukrayna’da bilinir hale geldi” diye konuştu.

Ukrayna’da film festivallerinin istikrarlı bir hale geldiğini belirten Muzaffer Hiçdurmaz Cihan’a yaptığı açıklamada; “Biz gittiğimiz ülkelerde hem seyircilerle hem de ülkenin insanlarıyla diyalog halindeyiz. Tabii ki o ülkenin ileri aydınları ve sinemacılarıyla da diyalog içindeyiz. Burada (Ukrayna’da) daha çok ilgi gördüğümüz için burayı artık geleneksel hale getirdik her yıl geliyoruz.” şeklinde konuştu.

Film öncesinde seyirciye Dedem ve İnsanları hakkında bilgi veren filmin yönetmeni Çağan Irmak, Ukraynalı seyircilerden filmin keyfini çıkarmalarını istedi.

Dedem ve İnsanları’nın gösterimi akabinde Cihan’a değerlendirmede bulunan Türkiye’de de 12 sene yaşayan Aleksey Furman adlı Ukrayna vatandaşı; “Bu filmin hayatın ta kendisi. Normal gelip seyredip gidilecek bir film değil burada insanların hayatı var, 20 dakika ağladım söylenecek tek şey; muhteşemdi.” dedi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]