Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
HaberlerSpor

Sahne aynı

Bugün dünyanın en büyük derbilerinden Fenerbahçe-Galatasaray maçına şahit olduk ikili aralarındaki 384’üncü maça çıktı. Galatasaray, Fener karşısında sahadan 2-0 yenik bir şekilde ayrıldı.

Bu maç 6 yıl sonra bir ilke imza atarak GS taraftarının Ülker stadına gelmesi sağlandı. Galatasaray 17 yıllık hasrete son vermek istiyordu.

Maçtan önce sıra kırmızılı futbolcular açıklamaları ile ne kadar istekli olduklarını bu maçı kazanıp bu seriyi sona erdirmek istediklerini söylediler ama maçta söylemlerinin tersine bir oyun ortaya koydular.

Galatasaray bu sezonki en kötü oyununu oynadı ezeli rakibine karşı. Bruma’nın şutundan başka ilk yarıda pozisyona giremediler. Takim Bruma’ya endeksli hale gelmesi Bruma için ağır bir durum oluşturmuş.

ÜLKER STADINDA HARİKA BİR ATMOSFER VARDI
Maç önü Volka’nın Muslera’yı kucaklaması centilmenlik adına önemliydi ama maç sonu keşke Sabri ile aralarındaki diyalog yaşanmasaydı.

Maçtan önce Fenerbahçe’de Topal ve Lens ikilisinin olmaması Fenerbahçe adına dezavantaj oluşturdu. En önemli eksik Lens’in sakatlığı nedeniyle kadroda olmamasıydı. Maç süresince bu eksikliği hissettim.  Topal’ın eksikliğini Alper ve De Souza kapattı.

Riekerink’in, Selçuk’u almaması da Topal’ın eksikliğini hissettirmedi.

Galatasaray’da ise hafta içi rahatsızlanan Podolski ilk 18’de kendine yer buldu.

Riekerink’in ilk 11 i beni çokça şaşırttı.

TOPA SAHİP OL VE PAS YAP
Galatasaray’ın oyun anlayışı her zaman topa sahip olmak ve pas yapmaktır ama gelgelelim Riekerink bu anlayıştan vazgeçtiğini Selçuk’u almayarak gösterdi.

Orta sahada Tolga- De Jong ikilisi ayni tipte oyuncular ve bu GS futbolunu etkiledi.

Bu ikili ile Fenere top oynatmamayı düşünmüş olabilir ama hiçte öyle olmadı. Derbilerin başlangıcını her zaman GS daha iyi yapardı ama bu derbi öyle olmadı ve Fener daha iyi ve istekli başladı. Taraftarının da desteğini arkasına alarak iyi bir oyun çıkarsınlar. Çok harika değildiler ama futbolun gerçeklerini ortaya koydular.

Riekerink gecen hafta oynattığı Semih tercihini kullanmayıp Serdar’ı oynatması ilginçti Serdar Aziz’in klasındaki bir oyuncuya hele ki böyle bir maçta böyle bir hata yapması ona yakışmadı. Bu arada Serdar ilk 11 de ilk defa bu maçta çıktı sabaha kadar oynansa bu maçı GS alamazdı.

Maçta her şey Fener’in istediği gibi gitti buna Riekerink de yardımcı oldu.

Üzüldüğüm nokta maçın adı kadar keşke kalitesi de adına yaraşır olsaydı. Maçta çokça faul olmasından dolayı maç sık sık durdu.

HAKEM YÖNETİMİ BAŞARILIYDI
Hakeme gelecek olursa gayet iyi bir maç çıkarttı. Penaltı kararı doğru ve yerindeydi. Genel anlamda iyi bir yönetim ortaya koydu. Başka hakem yokmuş gibi her sene Cüneyt Hoca’ya vermeleri de enteresan bir durum olarak gözüme çarptı. Galatasaray bu psikolojik durumu atlatamazsa bir 17 sene daha böyle gider diye düşünüyorum.

Vesselam…

FENERBAHÇE – GALATASARAY: 2-0
STAT: Ülker Stadyumu Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi
HAKEM: Cüneyt Çakır
SAAT: 20.00
YAYIN: Lig TV
FENERBAHÇE: Volkan, Şener, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali, Neustadter, Josef, Alper, Volkan Şen, van Persie, Sow
TEKNİK DİREKTÖR: Dirk Advocaat
GALATASARAY: Muslera, Sabri, Serdar Aziz, Hakan Balta, Carole, Tolga, De Jong, Sinan, Bruma, Sneijder, Eren Derdiyok
TEKNİK DİREKTÖR: Jan Olde Riekerink
BURAK FATİH YILDIRIM | İSTANBUL

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]