Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Poroşenko, Norveç’e ilk ziyaretini gerçekleştirdi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Norveç’e ilk resmi ziyaretini gerçekleştirdi.

Poroşenko, Norveç yaptığı ilk resmi ziyareti çerçevesinde Norveç Parlamentosu Başkanı Olemic Thommessen, Dışişleri ve Savunma Daimi Komitesi üyeleri ile bir araya geldi.

Poroşenko, Norveç Parlamentosu ve Parlamento Başkanı Thommessen’e, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü ve egemenliğine olan desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Görüşmede taraflar Donbas’taki güvenlik durumunu, Minsk anlaşmaların uygulanmasını ve Kırım’ın işgal sorunu görüştü.

Poroşenko, Rusya tarafından ilhak edilen Kırım’ın tanımaması ve Ukrayna’nın toprak bütünlüğün eski sınırlarına dönene kadar Rusya’ya karşı yaptırımları devamını destekleyen Norveç’in izlediği siyaset münasebetiyle minnettarlığını dile getirdi.

Norveç Parlamentosu Başkanı Olemic Thommessen ise ilerde de Ukrayna-Norveç parlamentoları arasında aktif diyalogun daha da geliştirmesi için hazır olduklarını ve hukuk alanında Norveç’in tecrübe ve deneyimini paylaşmaya hazır olduklarını ifade etti.

@erdogduy | YUNUS ERDOĞDU – [email protected]

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]