Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna ve İsrail cumhurbaşkanları görüştü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Kiev’de temaslarda bulunan İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ile görüştü.

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, Hitler rejiminin Alman askerleri tarafından 1941 yılında Ukrayna’nın başkenti Kiev’de 33 bin 771 Yahudi’yi 2 gün içinde katlettiği Babin Yar Katliamı’nın 75. yıl dönümü anma etkinlikleri için Ukrayna’ya geldi.

Petro Poroşenko, konuk cumhurbaşkanı Rivlin’i, Ukrayna Cumhurbaşkanlığı İdaresi önündeki meydanda resmi bir karşılama töreni ile karşıladı.

İki ülkenin cumhurbaşkanlarının baş başa görüşmeleri akabinde İsrail ve Ukrayna heyetleri Rivlin ile Poroşenko başkanlığında bir araya geldi.

Rivlin’e ülkesine zor zamanında desteğinden ve anma etkinlikleri için gelmesinden dolayı teşekkür eden Poroşenko, “İsrailli ortaklarımızdan Kırım’ın işgalden kurtarılması ve Ukrayna’nın toprak bütünlüğü hususunda da desteklerinin devamının geleceğini umuyoruz.” dedi.

Ukrayna ve İsrail cumhurbaşkanları ayrıca, “Tarihin dersleri ve Babin Yar trajedisinin 75. yıldönümü” ile ilgili parlamentodaki anma oturumuna katıldı. İsrail Cumhurbaşkanı parlamentoda milletvekillerine hitap etti.

29 Eylül’de iki lider Babin Yar trajedinin 75. yıldönümü anma merasimlerine katılacak.

Ukrayna ve İsrail arasında, ticaret, ekonomik işbirliği, iki ülke arasındaki hava trafiğinin daha da serbestleştirilmesi konusu, bilim, teknoloji, turizm, tarım işbirliği alanlarında işbirliğinin geliştirilmesi gündemde.

@erdogduy | YUNUS ERDOĞDU – [email protected]

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]