Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Özbekistan lideri Kerimov’u doğduğu şehre defnedildi

Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov, geçirdiği beyin kanaması nedeniyle 78 yaşında hayatını kaybetti. Yaşamını yitiren Özbek Lider Kerimov, doğduğu kent Semerkant’ta toprağa verildi.

Başkent Taşkent’ten Semerkant’a büyük bir kortejle getirilen Özbekistan lideri Kerimov’un cenazesi, anne ve babasının da bulunduğu mezarlığa defnedildi.

Kortejin geçtiği güzergah üzerinde yol kenarlarına gelen Özbek vatandaşların gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

MİRZİYOYEV: KERİMOV’UN GÖSTERDİĞİ YOLDAN İLERLEYECEĞİZ

Öte yandan törenin ardından Özbekistan Başbakanı Şevket Mirziyoyev, “Kerimov’un işaret ettiği her şeyi gerçekleştireceğiz. Rus dostlarımızla çalışarak ilişkileri ileriye taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

Özbekistan’ın tarihi Semerkant kentinde 30 Ocak 1938’de doğan ve 1989 yılından bu yana ülkeyi yöneten İslam Kerimov, 27 Ağustos cumartesi günü geçirdiği beyin kanamasının ardından hastaneye kaldırılmış, daha sonra öldüğü açıklanmıştı.

ukraynahaber

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]