Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[SON GELİŞMELER] Türkiye’de bombalı saldırı: 51 ölü, 93 yaralı

Türkiye’nin güneydoğusunda Gaziantep’in merkez Şahinbey ilçesinde dün akşam bir mahalle düğününe düzenlenen bombalı saldırıda 51 kişi hayatını kaybetti, 93 kişi yaralandı. Gaziantep Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, “Olay yerinde bir adet parçalanmış canlı bomba yeleği bulundu” denildi.

13.46 AK PARTİ MERKEZ YÜRÜTME KURULU TOPLANIYOR

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, Gaziantep’teki terör saldırısı dolayısıyla Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım başkanlığında, saat 18.00’de AK Parti Genel Merkezi’nde toplanacak.

13.15 ABD BÜYÜKELÇİSİ BASS: TÜRKİYE’NİN YANINDAYIZ

ABD Büyükelçisi John Bass, Gaziantep’teki terör saldırısına ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Dün akşam Gaziantep’te düzenlenen ve masum sivilleri hedef alan barbarca saldırıyı kınıyoruz. Müttefikimiz Türkiye’nin yanında duruyor, ortak terör tehdidini yenmek için yakın şekilde birlikte çalışmayı sürdürmeyi taahhüt ediyoruz” ifadelerini kullandı.

12.30 CHP MERKEZ YÖNETİM KURULU OLAĞANÜSTÜ TOPLANACAK

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Gaziantep’teki terör saldırısı nedeniyle olağanüstü toplanacak. Parti genel merkezinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirilecek MYK, 17.00’de başlayacak.

12.04 DEMİRTAŞ: TAZİYEDE YAN YANA DURALIM

HDP EŞ Genel Başkanı Demirtaş, “Gaziantep’teki saldırıyla kaos ve iç savaş hedeflendi. Antep’teki tüm siyasi partilerden milletvekili arkadaşlara sesleniyorum. Gelin taziyede bir olalım, yan yana duralım. Bu fotoğrafla o alçaklara en iyi cevabı vermiş oluruz” dedi.

Gaziantep'te meydana gelen saldırıda hafif yaralanarak hastanede tedavi altına alınan gelin Besna Akdoğan taburcu edildi.
© AA/
Gaziantep’te meydana gelen saldırıda hafif yaralanarak hastanede tedavi altına alınan gelin Besna Akdoğan taburcu edildi.

11.53 GAZİANTEP BAŞSAVCILIĞI: CANLI BOMBA YELEĞİ BULUNDU

Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, 20 Ağustos 2016 Cumartesi günü saat 22.50’de Şahinbey ilçesi Beybahçe mahallesinde yapılan bir düğüne canlı bombayla düzenlenen terör saldırısında 50 vatandaşın hayatını kaybettiği belirtildi. Başsavcılığın görevlendirme yaptığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:​

​”Olaydan sonra Cumhuriyet Başsavcılığımızca 2 cumhuriyet başsavcı vekili, 4 cumhuriyet savcısı görevlendirilmiş olup, olay yeriyle ilgili polisle birlikte inceleme başlatılmış, olay yerinde bir adet parçalanmış canlı bomba yeleği elde edilmiştir. Ölenlerin otopsi işlemleri sonuçlandırılarak kimliği tespit edilenler ailelerine teslim edilmeye başlanmıştır. Olayın fail veya failleri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca yoğun bir çalışma yapıldığı, birtakım bilgi ve bulgulara ulaşıldığı, fail veya failler hakkında bir kanaat oluştuğu ancak soruşturmanın selameti açısından bu husustaki bilgilerin netleşmesi halinde kamuoyuyla paylaşılacaktır.”

11.25 NUMAN KURTULMUŞ: İKİNCİ BİR İSTİKLAL SAVAŞI’DIR

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından, Gaziantep’in kardeşliğin, dayanışmanın ve istiklalin şehri olduğunu belirterek hain, menfur, vahşi saldırıyı lanetlediğini bildirdi.

​Kurtulmuş, paylaşımında, “Saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum. Hepimiz şunu bilmeli ve unutmamalıyız ki Sayın Cumhurbaşkanı’mızın ifade ettiği gibi bu bir ikinci İstiklal Savaşı’dır” ifadesini kullandı.

11.16 MHP LİDERİ BAHÇELİ GAZİANTEP’E HEYET GÖNDERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
© AA/

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinden bir grup milletvekilini, Gaziantep’te inceleme yapmakla görevlendirdi.

MHP’den yapılan yazılı açıklamada, Bahçeli, Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, MYK Üyesi ve Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor ve Hatay Milletvekili Mehmet Necmettin Ahrazoğlu’ndan, terör saldırısının yaşandığı Gaziantep’e gitmelerini istedi. Genel Başkan Yardımcısı Yalçın başkanlığındaki heyetin, bugün kente ulaşarak çeşitli incelemelerde bulunacağı kaydedildi.

11.05 GAZİANTEP VALİLİĞİ: CAN KAYBI 50’YE YÜKSELDİ

Gaziantep Valiliği, patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 50’ye yükseldiğini açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, “20 Ağustos 2016 Cumartesi günü gerçekleştirilen bombalı terör saldırısında bugün itibariyle 50 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Saldırıda yaralanan vatandaşlarımızın tedavileri ilimizdeki hastanelerimizde devam etmektedir. Düzenlenen menfur terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Haince düzenlenen saldırı ve bu saldırıyı yapanları bir kez daha lanetle kınıyoruz” denildi.

09.50 SELAHATTİN DEMİRTAŞ GAZİANTEP’E GİDİYOR

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 21-28 Ağustos tarihleri arasında yapmayı planladığı Güney Afrika programını Gaziantep’teki bombalı saldırı nedeniyle iptal etti.

HDP’den yapılan açıklamada, Gaziantep’in merkez Şahinbey ilçesinde dün gece bir sokak düğününde canlı bomba saldırısı ile 30 kişinin yaşamını yitirdiği ve 94 kişinin yaralandığı olay nedeniyle Demirtaş’ın, Güney Afrika programını iptal ettiği belirtildi. Demirtaş, bugün milletvekillerinden oluşan bir heyetle Gaziantep’e gidecek.

09.30 Reuters’e konuşan 25 yaşındaki görgü tanığı Veli Can, “Düğünün bitmesine doğru dans eden insanların arasında güçlü bir patlama gerçekleşti. Her yerde kan ve ceset parçaları vardı” dedi.

08.20 BAKAN AKDAĞ: 17 KİŞİNİN DURUMU AĞIR

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve beraberindekilerle hastane ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanelerde yatarak tedavi gören 73 kişi bulunduğunu, bunlardan 17’sinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi'nde tedavi gören yaralıları ziyaret etti.
© AA/ Ensar Özdemir
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi’nde tedavi gören yaralıları ziyaret etti.

8.10 VALİ YERLİKAYA: 30 KİŞİ ÖLDÜ, 94 KİŞİ YARALANDI

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, terör saldırısında ölenlerin sayısının 30, yaralı sayısının da 94 olduğunu açıkladı. Yerlikaya, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım
© AA/ Mustafa Aktaş/Başbakanlık

“20 Ağustos 2016 Cumartesi günü akşam saatlerinde Şahinbey ilçemiz Beybahçe Mahallesinde yapılan bir düğüne, menfur bir bombalı terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Bu saldırıda şu an itibariyle 30 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 94 vatandaşımızın da yaralandığı anlaşılmıştır. Ülkemizin ve aziz milletimizin bölünmez bütünlüğüne yönelik bu hain saldırı ve saldırıyı düzenleyenleri nefretle lanetliyoruz. Yıkıcı ve bölücü mihraklar, bu ve benzeri saldırılarla Türkiye Cumhuriyeti ve aziz milletimiz üzerindeki kirli emellerine asla ulaşamayacaklardır. Bu hain saldırıyı gerçekleştirenler yüce Türk Adaleti önünde hesap vereceklerdir. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Aziz Milletimizin ve gazi şehrimizin başı sağ olsun.”

ŞAMİL TAYYAR: İLK BİLGİLER IŞİD’İ GÖSTERİYOR

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, bombalı saldırıya ilişkin gelen ilk bilgilerin IŞİD’i işaret ettiğini söyledi.

​Tayyar, Twitter’dan yaptığı açıklamada”Gaziantep şehit kanıyla toprağı vatan yapmış kadim bir şehirdir, teröre yenik düşmez, Rabbim ülkemizi korusun” ifadelerini kullandı.

| SPUTNİK

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]