Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

İşgalci Putin, bütün dünyayı tehdit etti

Putin: Rus ordusu ülkemizin güvenliğini garanti edecek güçte

Ukrayna, Libya, Suriye, Türkiye gibi ihtilaf olan bütün bölgelere yeşil adamlarını gönderen Rusya, dünyanın başını yakacak.

Rus ordusunun ülkenin güvenliğini garanti edebilecek güçte olduğunu söyleyen Rusya Devlet Başkanı Putin, “Rusya’ya ve müttefiklerimize yönelik saldırıları önlemeyi garanti edecek yeni perspektifli füze sistemleri geliştirme çalışmalarına devam edeceğiz” dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı’nda her yıl düzenlenen ve savunma alanındaki çalışmaların değerlendirildiği toplantıda konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin,

“Silahlı kuvvetlerin genel analizi, askerlerimizin muharebe hazırlık seviyesinin yüksek olduğunu gösteriyor. Tüm birlikler, kendi sınıfları dahilinde verilen görevleri yerine getirecek, barışı ve Rusya’nın güvenliğini garanti edecek güçte. Uluslararası durumu ve mevcut riskleri dikkate aldığımızda, bu son derece önemli” dedi.

‘Yeni füze sistemleri geliştirmeye devam edeceğiz’

Ulusal öneme sahip konular arasında Rusya’nın savunma kapasitesi yeterliğinin sağlanmasının başı çektiğini söyleyen Putin, “Ne tür gelişmeler yaşanırsa yaşansın, anavatanımızın her türlü potansiyel askeri tehditlerden güvenli ve garantili bir şekilde korunması bizim için değişmez bir görev olmalıdır. Rusya’ya ve müttefiklerimize yönelik saldırıları önlemeyi garanti edecek yeni perspektifli füze sistemleri geliştirme çalışmalarına takvime uygun şekilde devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Vladimir Putin, Sarmat kıtalararası balistik füze, Tsirkon hipersonik füze, Poseidon insansız nükleer denizaltı ve Burevestnik nükleer kapasiteli kruz füzesi gibi yeni Rus silahlarını geliştirme çalışmalarının planlanan şekilde sürdüğünü söyledi.
‘Yakın tarihimizde benzeri görülmemiş bir durum oluştu: Geriden geliyorlar’

Kinjal ve Peresvet adlı hipersonik silahların hâlihazırda Rus ordusunun hizmetine girdiğini anımsatan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin,

“Bugün itibarıyla yakın tarihimizde benzeri görülmemiş bir durum oluştu: (Diğer ülkeler) Geriden geliyorlar. Bizim dışımızda hiçbir ülkenin hipersonik silahı yok, kıta menzilli hipersonik silahtan bahsetmiyorum bile” diye konuştu.
Kaynak: Moskof Basını

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]