Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

Çubarov haklı çıktı Erdoğan ile Putin, Kırım’la ilgili tek kelime edemedi

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Türklerin Reisicumhuru Recep Tayyip Erdoğan’ın St. Petersburg ziyareti öncesinde Rusya Devlet Başkanı Putin ile yapacakları görüşmede Kırım Tatarlarının gündeme gelmeyeceği yönündeki tahminleri isabet çıktı.

Erdoğan’ın ısrarla “dostum” dediği Putin’e Kırım Tatarlarının durumuna ve Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne ilişkin tek kelime dahi edememesi, bu görüşme esnasında Kırım’da ciddi provokasyonlar sıkıntı olmasına rağmen gündem olmaması dikkat çekti.

Putin ile saatlerce Suriye meselesini görüşen Erdoğan bir tek kelime ile dahi olsa Kırım sorununa değinmemesi dikkatlerden kaçmadı.

Kırım davasına gönül vermiş deneyimli siyasetçi Ukrayna Parlamentosu’nda Poroşenko bloğu milletvekili Refat Çubarov, Erdoğan ile Putin’in Rusya’nın St. Petersburg şehrinde gerçekleştirecekleri görüşme sırasında birçok konunun ele alınacağı ancak Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da Kırım Tatar halkının durumu konusunun konuşulmayacağını söylemişti.

Batı ülkelerinin yüz çevirdiği Türklerin Reisicumhuru Recep Tayyip Erdoğan, acilen U dönüşü yaparak “eski dostu” Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i St. Petersburg’da ziyaret etti. Erdoğan ile Putin’in daha ilk buluşmasında Ukrayna menfaatlerine en ufak bir görüş ifade edilmediği gibi Ukrayna’nın milli çıkarlarına ters düşen Türk Akımı (Türkiye Karadeniz Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde denizin altına döşenecek olan bir doğal gaz boru hattı) projesinin üstünde duruldu. Oysaki, Ukrayna devlet doğalgaz şirketi Naftogaz’ın Müdürü Andrey Kobolev, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin Ukrayna ve Avrupa Birliği (AB) için tehdit oluşturduğunu savunuyor.

ukraynahaber


Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]