Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkiye’de hukuk askıda soruşturma “bilgi edinme” kapsamı dışına çıkarıldı

Türkiye’de hain darbe girişimini suçluluk psikolojisi ile masum bir kesimin üzerine hiç bir somut delil olmadan atan Erdoğan Rejimine bağlı yargı, haklarında işlem yürütülenlerle kapatılan kurum ve kuruluşlara ilişkin bilgi ve belgeler, bilgi edinme hakkı kapsamı dışında bıraktı.

Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulunun aldığı kararla Hizmet Hareketi’ne karşı yürütülen sözde “terör” soruşturması kapsamında, haklarında işlem yürütülenler ile kapatılan kurum ve kuruluşlara ilişkin bilgi ve belgeler, bilgi edinme hakkı kapsamı dışında bırakıldı.

Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu’nun internet sitesinde, “Olağanüstü Hal Kanun Hükmünde Kararnameleri (KHK) kapsamındaki tedbir ve işlemlerle bilgi edinme başvuruları” hakkında 4 Ağustos’ta alınan ilke kararına yer verildi.

Başta, ABD olmak üzere Avrupa Birliği ülkeleri hala somut delil beklerken, “gelin meydanlarda sorun” gibi hukuk dışı bir yaklaşım sergileyen Erdoğan Rejimi aldığı hukuk dışı kararla, Olağanüstü Hal Kanun Hükmünde Kararnamelerinde yer alan tedbirlerle bunların uygulanmasına ilişkin işlemlerle ilgili yapılacak bilgi edinme başvurularının yanıtlanmasında izlenecek usul ve esaslar aktarıldı.

Buna göre, Olağanüstü Hal Kanun Hükmünde Kararnamelerinin eki listelerde sayılarak kamu görevinden çıkartılan kişilerle kapatılan kurum ve kuruluşlara ilişkin bilgi ve belgeler hakkındaki bilgi edinme başvurularının 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’nun 16’ncı, 19’uncu ve 20’nci maddeleri uyarınca bilgi edinme hakkı kapsamı dışında değerlendirilmesi ve konu ile ilgili uygulamanın bu doğrultuda yapılması gerektiğine oybirliğiyle kararlaştırıldı.

ukraynahaber

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]