Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

AB Komisyonu Başkanı: Türkiye, AB’ye üye olamaz!

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Türkiye’nin AB üyelik müzakereleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Alman ARD televizyonuna verdiği mülakatta, Türkiye ile yürütülen müzakerelerin durdurulması tartışmalarıyla ilgili görüşlerini dile getirdi. AB Komisyon Başkanı, tavrını Türkiye ile müzakerelerin devamından yana ortaya koydu ancak güncel gelişmeler nedeniyle Ankara’ya yönelik bazı eleştiriler de getirdi.

Juncker, Avusturya Başbakanı Christian Kern tarafından gündeme getirilen “Türkiye ile müzakerelerin durdurulması” gibi bir talebin ancak tüm üyelerin onayıyla karara bağlanabileceğini hatırlattı ve böyle bir durumun şu an için sözkonusu olmadığını söyledi. Juncker, “Benim şahsi görüşüm, şu an Ankara’ya AB’nin her halükarda Türkiye’nin üyeliğine karşı olduğu sinyalinin verilmesi çok büyük bir dış politik hata olur” diye konuştu.

Mevcut tablo karamsar

Ancak Komisyon Başkanı, “Şu anki durumu itibarıyla Türkiye, AB’ye üye olamaz” dedi. Juncker, “Özellikle bazılarının ifade ettiği gibi idam cezasını yeniden yürürlüğe koyarsa” ifadesini kullandı. Juncker, Ankara’ya “Şayet bu gerçekleşirse, o zaman müzakereler hemen durdurulur” uyarısında da bulundu.

Juncker, Türkiye’nin vatandaşlarına vizesiz Avrupa’ya seyahat konusundaki talebine de değindi. Lüksemburglu politikacı, bu konuda bazı ön şartlar olduğunu söyledi ve “İnsan hakları ile terörle mücadele yasaları konusundaki görüşümüzden taviz vermeyiz” dedi.

AB Komisyon Başkanı terörle mücadele yasalarının, gazetecileri, akademisyenleri ve diğer bazı kişileri hapse atmak için kötüye kullanılamayacağını belirterek, “Biz bunda yokuz” ifadesini kullandı.

© Deutsche Welle Türkçe

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]