Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Dnipro metrosunu Türkler, Avusturya teknolojisiyle yapacak

Limak İnşaat, Ukrayna’nın Dnipro kentinde 224 milyon euroluk metro inşaatı kontratı imzaladı. Avusturya tekonolojisi ile inşaa edilecek projenin, KievMetroBud’un da desteği ile 4 yılda tamamlanması bekleniyor.

Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen inşaat şirketlerinden biri olan Limak İnşaat, Ukrayna’nın Dnipro şehrinde ihale bedeli 224 milyon euro olan metro kontratı imzaladı.

Toplam uzunluğu 4.5 kilometre olacak olan ve şehrin en merkezi konumunda yer alacak yeni metro hattı 3 istasyondan oluşacak.

Anlaşmaya Limak İnşaat adına Limak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Bacaksız imza atarken Dnipro şehri adına Belediye Başkanı Borys A. Filatov imza attı. Şartnameye göre inşaatın 5 yılda tamamlaması öngörülüyor.

İmza töreninde bir konuşama yapan Serdar Bacaksız, “Limak Grubu olarak Ukrayna’da böyle bir işe imza atmaktan dolayı son derece mutlu ve gururluyuz. Bu kontratın bizim açımızdan Ukrayna’da çok önemli bir başlangıç olacağına inanıyorum. Şartnamede inşaat süremiz 5 yıl olarak belirlenmiş olsa da Limak olarak her zaman olduğu gibi süresinden önce ve kaliteli bir şekilde bu işi tamamlayarak teslim edeceğiz. Öngörümüz bu işi 4 yıl içinde tamamlamak” diye konuştu.

DİZAYN VE ELEKTROMEKANİK DE LİMAK’TAN

Bacaksız, yaptığı açıklamada sadece inşaatın değil dizayn ve elektromekanik işlerinin de Limak tarafından yapılacağını belirterek, “Şirketimiz açısından önemli bir dönüm noktası olacak. Bu iş bitirme ile dünyanın pek çok başka yerinde metro inşaatı ihalelerine katılmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Projenin ihale sürecinin ise yaklaşık 4.5 yıl sürdüğünü ve imza aşamasına gelebilmek için çok uzun uğraşılar verildiğini ifade eden Bacaksız, “Bir Türk firması olarak böylesi zorlu bir ihale sürecinin ardından bu kontratı imzalıyor olmaktan da ayrıca gurur duyuyoruz” dedi.

Finansmanı tamamen Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Avrupa Yatırım Bankası (EIB) tarafından sağlanacak olan metro hattı ihalesine 30’dan fazla uluslararası inşaat firması katılmıştı.

ukraynahaber

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]