Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkiye’deki darbe girişimini yazan gazetecinin otomobilini havaya uçurdular: hayatını kaybetti

Son yazısı Türkiye'deki darbe girişimi oldu.

Türkiye’deki darbe girişimi akabinde bazı çevrelere dayanarak kaleme aldığı yazısında Ukrayna’da da darbe ihtimallerini yazan gazetecinin aracı havaya uçuruldu.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de yerel saat ile sabah 7.45’te bir otomobilde meydana gelen patlamada ülkenin duayen gazetecilerinden Pavel Şeremet hayatını kaybetti.

Pavel Şeremet’in kullandığı aracın, Bogdan Hmelnitskiy ile İvana Franko caddelerinin kesişme noktasında patladığı bildirildi. Şeremet’in kullandığı aracın evine yaklaşık 20-30 metre mesafede olduğu belirtildi. Aracın Ukrainskaya Pravda yöneticisi Alyona Pritula’ya ait olduğu ancak kendisinin araçta bulunmadığı ifade edildi.

Olay yerine giden Ukrayna Emniyet Teşkilatı Başkanı Hatiya Dekanoidze incelemelerini sürdürüyor. Patlamanın nedeni bilinmiyor.

Belarus vatandaşlığından 2010 yılında çıkartılan Şeremet, son 5 senedir Kiev’de Ukrainskaya Pravda gazetesinde çalışıyordu. Aynı zamanda radyo Vesti’de program yapıyordu.

UKRAYNA’DA DARBE İHTİMALLERİNİ YAZDI
Şeremet’in, kolluk kuvvetleri ve istihbarat hakkında kaleme aldığı en son yazısının başındaki:
“Türkiye’deki başarısız darbe girişimi siyasi uzmanların topluluğunu da heyecanlandırdı. Ukrayna’da bir askeri darbe olabilir hakkındaki korkuları ve konuşmaları aktüelleştirdi. Bu siyasi uzmanlardan bir kısmı kaçınılmaz ve kanlı darbe ile korkuturken, bir kısmı da kim darbe yapacak diye teskin ediyor. Darbe yapacak kimse yok.” kısmı dikkat çekti.

Ukrainska Pravda’nın kurucusu, araştırmacı gazeteci Georgiy Gongadze de 16 yıl önce öldürülmüştü.

Bu olay Ukrayna’da o dönem turuncu devrim olarak adlandırılan süreci hızlandırmıştı.

Gongazde’nin cesedi Kiev dışındaki bir ormanda bulunmuştu.

@erdogduy | YUNUS ERDOĞDU – [email protected]

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]