Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
HaberlerYunus Erdoğdu

İşte, darbenin arkasındaki gerçek isim!

Türkiye’de 15 Temmuz’da millet iradesine karşı hain bir darbe girişimi oldu. Bir muhabir arkadaşım telefonlar aradı saat 22.55’te “darbe oldu” dedi.. Güldüm ve “darbe gece olur, gece…” dedim. Yok ben, ciddiyim televizyonu aç dedi.

Hemen televizyonu açtım. Asker köprüyü tutmuş. Saat 23.10’da Başbakan Binali Yıldırım, bir kalkışma oldu diyordu. ‘Kalkışma’ önce bunun ne olduğunu  anlamaya çalıştım.

Baktım darbeciler bütün muhalif kanalların sinyalleri kesmiş… İktidara yakın kanallar ise çalışıyor… Ben de, heyecanlı bir şekilde haberleri canlı yayınlarla aralıksız veren, AHaber’den sabaha kadar olayları izleyerek: demokrasi mücadelesine yaptığım haberlerle de destek verdim.

Açıkçası, “darbe oldu” denilince; cuntacı Kenan Evren’in adamlarının ‘Beyaz Torosla’ babamı götürüp, dört dişini kırmasını anlatması aklıma geldi… Gelecek nesiller adına endişelendim.. Darbecilerden, ailecek zülüm görmüş birisi olarak bu darbe girişiminde bulunan, vatan hainlerine alkış tutacak değilim.

Türkiye’deki darbe girişimini, 12 Eylül 1980 darbesini görmüş babama sordum.

Babam: “Oğlum, kurt dumanlı puslu havayı sever. Aslında, korkak insanlar cesurca iş yapamayacağı için ortalığı karıştırır, insanların birbirine düşürür, böyle zamanlarda da işlerini yürütür. Menfaatperestler, karışık zamanı sever ve dumanlı havada harekete geçer. Çünkü, dumanlı havada onu durduracak kişiler önünü göremez. Eski istihbaratçı rahmetli Mahir Kaynak’ın faili meçhul olayların hakiki faillerinin bulunması konusunda, ‘Bir olayın failinin kim olduğunu anlamak için öncelikle ‘Bu olay kimin işine yarıyor’ sorusunu sormak gerekir’ derdi. Sen de bu soruyu sorarak failleri bul.” dedi.

Bu darbe girişimi kimin işine yarıyor? Cevabını da herkesin aklına, vicdanına havale ediyorum.

Herkes konuşuyor… şimdi: o yaptı.. bu yaptı.. şu yaptı… Haberler güldür güldür şovuna dönmüş… gidiyor…

Allah diyor ki: “Ey iman edenler! Bir fasık (Allah’ın emir ve yasaklarını açıktan ve bir endişe, iç burkulması duymadan çiğneyebilen bir kişi) size bir haber getirdiğinde, doğru olup olmadığını tespit etmek için onu iyice araştırın. Aksi halde, hiçbir gerçeğe dayanmadan bir topluluğa zararınız dokunur da, sonra yaptığınıza pişman olursunuz.” (Hucurat, 49/6)

Evet, son pişmanlığın fayda vermeyeceği için önce doğru bilgi edinin, sonra hareket edin.

Olayları çözme gayretindeki bir tanıdığım: Arkadaşım, benim dinle imanla alakam yok, Türkiye’nin yüzde 99’u Müslüman. Herkes, gerçek Müslüman benim. Ben, doğru söylüyorum: “darbe girişimini onlar yaptı” diyor… İki taraftan hangisi doğru söylüyor?

Cevap: Bu verdiğim kriterleri ezberleyin ki, Müslümanlar ile münafığı ayırt edebilin. Münafıklar genelde kriptodur… Saça, sakala, sarığa, şalvara, cübbeye, namaza, abdeste bakarak bulamazsınız.

Allah diyor ki; “Sen onları gördüğünde kılıkları-kıyafetleri karşısında hayrete düşer (ve bunları bir şey zannedersin); konuşmaya kalktıklarında (kendilerini dinletirler), sen de dinlersin. (Ne var ki bu kimseler, ruh dünyaları itibariyle) içleri bomboş kuru kütükler gibidirler. Her sesten ürker, her sayhadan pirelenir ve her şeyi aleyhlerinde sanırlar.” (Münâfikûn sûresi, 63/4.)

Müslümanlar içindeki kripto münafıklar gibi darbeciler de asker içinde gizlenir. Darbeci, kalbindeki Türk milletine karşı düşmanlığı gizleyip, dili ile “ulusalcılık” iddiasında bulunup, askerler arasında “vatansever” gibi hal ve tavır sergilemek suretiyle, ikiyüzlü davranan kişidir. Cunta, son karakol olan ordumuz içinde bir virüstür. Bu virüs bulaşan askere “darbeci” denir. Cunta, ordu içinde Türk askerinin üniformaları arkasında gizlenmiş hakiki kripto münafık sürüsüdür.

İŞTE, DARBECİLERİN DEŞİFRESİ!

Darbeci yalan söyler. Eğer, birisi yalan söylüyorsa darbecidir. Sabah başka, akşam başka konuşurlar… Sahte evrak düzenlerler… Sahte, talimat verirler… Milletin çocuklarını seçerler… eli silah tutanı dağa, kafası basmayanı sınav sorularını çalıp orduya katarlar… Eğitim ile bilim ile ilim ile işleri olmaz… İlim adamı çıkmaz bol bol filim adamı çıkar…

Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) “Aldatan bizden değildir.” diyor. Oradan bakın işte…

Darbeci, emanete hıyanet eder. Yani, milletin silahı, topu, tankı, tüfeği, uçağı, helikopteri ile onu kendisine emanet eden milleti vurur.

Darbeci, babama yaptığı gibi göz altındakilere işkence eder.
Allah diyor ki: ” Sakın aşırı gitmeyin; çünkü Allah aşırıları sevmez.” (Bakara, 2/190)

Darbeci, söz verdiğinde sözünde durmaz. Karakolda başka, mahkemede başka konuşur…

DARBEYİ KİM YAPTI?
Darbeyi, münafıklar yaptı. Çünkü, münafık: haindir, darbecidir. Milletin oyu sandıkla geleni silahla devirenler de Müslüman da değildir. Münafık, dün vardı. Bugün de işinin başında. Yarınlarda da olacak. Ve.. bir gün polisi, askere … bir gün de askeri, polise saldırtacak…

Bu örnekleri gerçekleri hatırlayalım münafıklar safında olmayalım diye veriyorum…

Münafık, zaten sözden anlamaz…

Sözden anlarsa,

Allah. “Ne zaman onlara: ‘Yeryüzüne fesat saçmayın!’denilse, ‘biz sadece barışçıyız, ortalığı düzeltmekten başka işimiz yok!’ derler. Gözünüzü açın! Bunlar bozguncuların ta kendileridir. Lâkin şuurları yok, farkında değiller.” (Bakara, 2/11) diyor bunu anlar.

Yaşasın darbeciler ve destekçileri için cehennem!

@erdogduy | YUNUS ERDOĞDU – [email protected]

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]