Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

ABD ve Avrupa’dan, Türkiye’ye önemli uyarı

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault’dan ayrı ayrı Türkiye’ye demokrasi uyarısı geldi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry bir televizyon programında Türkiye ile ilgili soruları cevapladı.

Kerry’e ilk olarak, ‘‘Görünen o ki Erdoğan darbe girişimini bastırdı. Biliyorum ABD demokratik şekilde seçilen hükümeti destekliyor. Ama Erdoğan’ın bunu kullanarak kendi gücünü artırması ve demokrasiye daha çok zarar vermeyeceğinden emin misiniz?’‘ diye soruldu.

Kerry bu soruya karşılık olarak ‘’tabi ki onun (Erdoğan) bunu yapmaması çok önemli, yaptığı takdirde bu durum onun NATO, Avrupa ve bütün hepimizle ilişkilerinde çok büyük bir zorluk çıkarır. Onlara ulaşarak demokratik sürece bağlılıklarında şüpheler yaratacak kadar çok ileri gitmemeleri konusundaki talepte bulunduk. Umut ederim bu şekilde sonuçlanmaz” dedi.

Öte yandan benzer bir açıklama Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault ‘tan geldi

France 3 televizyonuna konuşan Ayrault, “Türkiye’de hukukun egemenliği ilkesinin tamamıyla işlemesini istiyoruz. (Darbe girişimi) Erdoğan için bir açık çek değil. Dolayısıyla (aynı fikirde olmayan kişilerin) tasfiyesi için kullanılamaz” dedi.

Avrupalı bakanların, yarın Belçika’nın başkenti Brüksel’de bir araya geleceklerini ifade eden Ayrault, Türkiye’nin Avrupa’nın demokratik prensiplerine uyması gerektiğini bir kez daha hatırlatacaklarını ekledi.

www.ukraynahaber.com.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]