Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] Böyle davetiye görmediniz

Dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinden BMW, yüksek performanslı spor modeli M6’nın tanıtımı için ilginç bir davetiye hazırladı. Bavyeralı firma hazırladığı davetiyede fanatiklerine ise şu soruyu sordu: “Lastik kokusunu alabiliyor musunuz?”

Baskının her çeşidiyle ofset baskı, serigrafi baskı hatta dededen kalma yöntem olan teksir kağıdı baskısı yapmış biri olarak bu haber ve videosu oldukça ilgimi çekti. BMW süper teknolojik spor otomobili M6’nın tanıtımında baskı işinin henüz ölmediğini kendine has bir yöntemle ispatladı. ‘Yarış baskısı’ adı verilen bu baskıyı hazırlamak için sanat departmanı ve teknikerler zorlu bir çalışma başlattı.

Yoğun bir çalışmanın ardından güçlü V8 motoruyla birlikte 560 HP güç üreten M6, adeta tekerlekli bir baskı makinesine dönüştürüldü. Sistem, otomobilin bagajına yerleştirilen düzenekte bulunan boyanın yüksek basınçlı bir hortum vasıtasıya tekerleklere püskültülmesiyle çalışıyor. Bu sayede 0-100 kilometre hızlanmasını 4.2 saniyede tamamlayarak oldukça yüksek bir hızla giderken piste serilen davetiyelerin üzerine baskıyı tamamlıyor. Bu şekilde oluşturulan tekerlek baskını kartlar posta ile M6 sahiplerine ve hayranlarına gönderildi.

İlk olarak geçtiğimiz aylarda tanıtılan BMW M6, 4.4 litrelik çift turbo V8 motoruyla 560 HP güç ve 680 Nm tork üretiyor. 0-100 kilometre hızlanmasını 4,2 saniye, 0-200 kilometre hızlanmasını ise 12,6 saniyede tamamlayan otomobilin 305 kilometre olan son hızı ise elektronik olarak 250 km/s olarak sınırlandırılmış.

AYDIN ÖZCANBAZ – ZAMAN ONLINE

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]