Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO – FOTO GALERİ] Erdoğan ve Poroşenko, bölgesel güvenliğin koordinasyonunda anlaştı

Polonya’nın başkenti Varşova’da düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesine katılan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir araya geldi.

Poroşenko görüşmenin başında İstanbul’un havaalanında meydana gelen trajedi nedeniyle, Türk halkına başsağlığı diledi.

Ukrayna’nın toprak bütünlüğü, egemenliğini desteklediğini bir kez daha ifade eden Erdoğan, işgal edilen Kırım’daki Kırım Tatarlarının baskı altında olmasını da kınadı.

Erdoğan, Ukrayna ile Türkiye’nin stratejik işbirliğinin sağlamlaştırılmasını hiçbir şeyin engellemeyeceğini vurguladı.

Poroşenko ile Erdoğan, gelecekteki bölgesel güvenliğin koordinasyonu, devletler arasındaki iktisadi işbirliğinin aktif gelmesi hususunda da uzlaştı.

Bunun dışında liderler, sıradaki üst düzey stratejik kurul toplantısının Ukrayna ile Türkiye cumhurbaşkanlarının önderliğinde, Kiev’de gerçekleştirilmesi hususunda anlaştı.

Poroşenko, Ukrayna vatandaşlarının, Türkiye’ye yaptıkları seyahatlerde, her 180 günde toplam 90 günü aşmamak kaydıyla tek girişte 90 gün vize muafiyeti tanınması nedeniyle minnettarlığını bildirdi. Bu bağlamda Erdoğan ise, Türkiye’ye gelen Ukraynalı turist sayısındaki artış olduğunu dile getirdi.

Zirve kapsamındaki ikili temaslar çerçevesinde gerçekleşen görüşme, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikamet ettiği Regent Oteli’nde gerçekleşti. Görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın da hazır bulundu.

@erdogduy | YUNUS ERDOĞDU – [email protected]

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]