Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Martin Schulz: İFLC AB değerlerini destekliyor

İki yıldır Türkiye’de yapılamayan Dil ve Kültür Festivali’ne Avrupa Parlamentosu (AP) da kapılarını açmıştı. Daha önce Dil ve Kültür Festivali’ne katılan öğrencilerin Brüksel’de Avrupa Parlamentosu’nda yaptığı özel gösteriyi değerlendiren Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Türk Okullarının dünya barışı için mükemmel fırsat olduğunu söylemişti.

Türk okullarının, ülkesine büyük onur yaşattığını ifade eden AP Başkanı Martin Schulz, AB değerlerini destekleyen festivalin karşılıklı saygı ve anlayışı geliştirmek için ‘mükemmel bir fırsat’ olduğunu belirtmişti. Festivalin AB değerlerini de desteklediğine işaret eden Schulz, hoşgörü, farklılıklara saygı, bir arada yaşama gibi ilkelerin öğretilmesinin çok önemli olduğunu ifade etti.

Parlamento Başkanı Martin Schulz’un himayesinde yapılan etkinliğe Avrupalı Liberaller’in lideri Sir Graham Watson, İrlanda’nın eski AB Bakanı Dick Roche, AP Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Elmar Brok, çok sayıda AP milletvekili ve bürokrat katıldı.

AP’nin en büyük ikinci grubu Sosyalistlerin lideri Gianni Pitella ve Yeşiller’in lideri Rebecca Harms öğrencilerle yakından ilgilenmişti. Harms, “Bu genç yıldızların dünyaya daha iyi ve daha fazla demokrasi getireceğine inanıyorum.” dedi. Harms, tek tek tanıştığı genç yeteneklerin hepsinin gelecekte çok iyi yerlerde olacağını dile getirdi.

| UKRAYNA HABER

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]