Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

İFLC Fransa’da Hollande’ın himayesinde gerçekleşti

Türkiye’de Recep Tayyip Erdoğan’ın sırf kendisine muhalif olduğu için mücadele ettiği Hizmet Hareketi’ne Avrupa Birliği ülkeleri sahip çıkıyor.

Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali (IFLC), Fransa’da Cumhurbaşkanı François Hollande, himayesinde Lyon’da gerçekleşti. Elysee Sarayı’nda İFLC’ye katılan öğrencilerin kabulü Fransa’da bir kültürel organizasyona verilen en yüksek devlet desteği olarak kabul edildi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün (HRW) Türkiye uzmanı Emma Sinclair-Webb de Erdoğan’ın Hizmet hareketini terör örgütü ilan etme girişimini, “Erdoğan, şiddete başvurmayan Gülen hareketini terör yaftasıyla karalıyor.” şeklinde yorumlamıştı.

IFLC, 2016 yılında 150 ülkeden 400 çocuk, 33 başkentte, 50 gösteriyle yaptığı dünya turunu Avrupa’nın kalbi Brüksel’deki muhteşem galayla tamamladı. Ukrayna, halk oyunlarını, şarkıları ve şiirlerle 18 ülkede başarıyla temsil edildi. UNESCO’nun ev sahipliğindeki galaya Belçika Prensi Laurent, Dışişleri Bakanı Reynders, Meclis Başkanı Bracke ile birlikte 5 bin kişi katıldı. Prens “Bu çocuklar çoktan sınırları kaldırmış. Bizim hâlâ anlayamadıklarımızı bu çocuklar anladı.” dedi.

| UKRAYNA HABER

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]