Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] Ölüm makinesi F35’in gece test görüntüleri

ABD’nin aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 9 müttefikiyle ürettiği F35 Şimşek II (Lightning) Müşterek Taarruz Uçağı’nın gece test uçuşu görüntüleri yayınlandı. Amerikan Deniz Kuvvetleri’ne ait görüntülerde F-35’in uçak gemisi için üretilen C versiyonunun gecenin zifir karanlığında başarıyla iniş ve kalkış yaptığı görülüyor.

Pasifik Okyanusu açıklarında USS Nimitz gemisinde yapılan testler, iki hafta sürdü. F35 Şimşek II, F16’lara göre 2 kat daha hızlı ve gizli uçuş özelliğine sahip. Beşinci nesil savaş uçağı olarak tanımlanan F35, radara yakalanmadan hedefini imha edebiliyor.

Uçağın üreticisi Lockheed Martin yetkilileri, daha önce Türkiye’nin verdiği 100 uçak siparişinden ilk ikisinin 2018’de teslim edileceğini açıklamıştı. Türkiye’nin uçak başına 80-85 milyon dolar ödeme yapması bekleniyor.

ABD’nin ana üstlenicisi ve destekçisi olduğu projede Türkiye, İtalya, Hollanda, Kanada, Norveç, Danimarka, Avustralya ve İngiltere yer alıyor.
www.ukraynahaber.com.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]