Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna Başbakanı Azarov, Türkmenistan’da

Bağımsız Devletler Topluluğu’nun (BDT) dönem başkanı Türkmenistan, örgüte üye ülkelerin Başbakanlar Zirvesi’ne ev sahipliği yaptı. Eski Sovyetler Birliği ülkelerini bir çatı altında toplayan örgütün önemli zirvesine ev sahipliği yapan Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, BDT ülkelerini enerji alanında işbirliğine davet etti.

Başkent Aşkabat’taki Oguzkent Oteli’nde düzenlenen zirveye; Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Moldova, Ermenistan ve Belarus başbakanı düzeyinde katılırken, Özbekistan ile Azerbaycan başbakan yardımcısı seviyesinde temsil edildi.

Berdimuhamedov, BDT başbakanlarını zirvenin yapılacağı salonun kapısında karşıladı. Ardından Berdimuhamedov ile başbakanlar aile fotoğrafı çektirdi.

Ardından otelin büyük salonunda BDT Başbakanları’nın geniş katılımlı toplantısına geçildi. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Berdimuhamedov, BDT ülkeleri arasındaki enerji işbirliğini geliştirmek istediklerini kaydetti. Sözkonusu ülkeleri enerji işbirliğine davet eden Berdimuhamedov, enerji kaynaklarının çeşitli ülkelere ulaştırılması yönünde çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Berdimuhamedov ayrıca, son yıllarda BDT kapsamında ülkeler arasındaki ekonomik işbirliğinin önemli ölçüde arttığını belirterek, diğer alanlarda da ülkeler ile işbirliği yapmaya hazır olduklarını ifade etti.
Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev ise konuşmasında, ülkeler arasındaki ekonomik işbirliğinin arttırılmasına dikkat çekti. Örgüte üye ülkeler arasında kültür, eğitim ve diğer alanlardaki işbirliğinin geliştirilmesine sıcak baktıklarını kaydeden Medvedev, Türkmenistan’ın BDT Başbakanlar Zirvesi’ne ev sahipliği yapmasından mutlu olduklarını kaydetti.

Zirvede, örgüte üye ülkeler arasındaki işbirliğinin daha da sağlamlaştırılmasına yönelik konular ele alındı.
Gurbanguli Berdimuhamedov’un zirveye katılan başbakanlar ile ikili görüşme gerçekleştirdi.

Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un başkanlığını yaptığı zirveye, Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Ukrayna Başbakanı Nikolay Azarov, Moldova Başbakanı Vladimir Filat, Ermenistan Başbakanı Tigran Sarkisyan, Tacikistan Başbakanı Akil Akilov, Kazakistan Başbakanı Karim Masimov, Kırgızistan Başbakanı Ömürbek Babanov, Belarus Başbakanı Mihail Myasnikoviç, Özbekistan Başbakanı Birinci Yardımcısı Rustam Azimov ve Azerbaycan Başbakanı Birinci Yardımcısı Yakub Eyyubov katıldı.

CEMİL YILDIZ | AŞKABAT – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]